Larbi Loukou als hoofdtrainer Succes op jacht naar succes

23-12-2021 09:30

Larbi Loukou als hoofdtrainer Succes op jacht naar succes

STREEK - Bij voetbalvereniging Succes uit Hippolytushoef zal de `Zaanse invloed' binnenkort aanzienlijk groter worden. Niet vanwege een toestroom aan Zaanse voetballers, al weet je dat natuurlijk nooit, maar wel vanwege het aanstellen van Larbi Loukou als nieuwe hoofdtrainer in de Noord.

Loukou zet zijn werk per seizoen 2022-2023 in en volgt oefenmeester Wouter Rood op die volgend seizoen naar zijn oude liefde Spartanen vertrekt.

Larbi is woonachtig in Koog aan de Zaan, hij is 46 jaar en in het bezit van een UEFA-B/TC-2 licentie. Hij is een voetbaldier die zelf ook een aardig balletje kon trappen. Als jongetje werd hij lid van de plaatselijke KVV Krommenie. Hier viel hij als snel op vanwege zijn bovengemiddelde aanleg en werd door Ajax gescout. Twee seizoenen duurde zijn periode in de Ajax jeugdopleiding uiteindelijk. Hij speelde onder andere samen met Clarence Seedorf en Mendel Witzenhausen. Zijn verdere carrière als actief voetballer bracht hem langs gerenommeerde verenigingen als DWS A’dam, Telstar, Zwarte Schaepen en VVV Zaandijk.

Reeds in 1991 zette hij zijn eerste schreden op het trainers pad. Eerst de pupillen, vervolgens de junioren en uiteindelijk assistent-trainer en hoofdtrainer bij vvv Zaandijk.

In 2009 wilde Larbi graag zijn vleugels uitslaan en begon hij als hoofdtrainer van Con Zelo. Met deze club promoveerde hij. Na Waarland kwam VVS’46 te Spanbroek. Hier was hij een aantal jaren actief als hoofdtrainer in de derde klasse. 


In 2014 werd hij aangetrokken door Hollandia T, te Tuitjenhorn. Bij Hollandia T. bleef hij uiteindelijk drie seizoenen. Hij wist met zijn spelersgroep tweemaal een periodetitel binnen te halen, om vervolgens af te sluiten met het kampioenschap en dus promotie naar de derde klasse.

Na een jaar Strandvogels is Larbi op dit moment hoofdtrainer bij VVS’46 te Spanbroek. Zij acteren in de derde klasse.

Het bestuur van v.v. Succes toont zich zeer verheugd dat zij de Zaankanter hebben kunnen vastleggen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl