Leerlingen Compaen VMBO in actie tegen plastic soep

06-12-2018 09:25

Leerlingen Compaen VMBO in actie tegen plastic soep

ZAANDAM - Leerlingen van Compaen VMBO, Nieuwendamstraat 6 vragen deze week met hun project Plastic Soup aandacht voor een beter milieu. Zo is er onder meer een gastles van de Plastic Soup Foundation waarmee de school leerlingen bewust willen maken van de effecten van plastic afval op de samenleving en de eigen belevingswereld. 

Wieske Dam, docent Engels en projectleider van projectklas Eigenwijze: ,,Samen met Dirk Groot - die als zelfverklaarde superheld Zwerfinator de gastles verzorgt, gaan leerlingen op zoek naar de gevolgen die plastic afval kan hebben in bijvoorbeeld de oceanen. Maar ook hoe ze eenvoudig de eigen plastic footprint kunnen verkleinen.”

In het project komen verschillende vakken samen, zoals Engels, Nederlands, mens & maatschappij, biologie en kunst & cultuur. ,,Zo moeten de leerlingen een stripverhaal maken waarbij de hoofdpersoon een probleem krijgt met plastic. En wordt er een speurtocht door de school gehouden met onderzoek naar het plastic dat gebruikt wordt als ze iets te eten kopen.” Aan de hand daarvan presenteren ze een verbeterplan aan de directie van de school.

Naast de kennis die de leerlingen wordt bijgebracht, wil de school ook dat de kinderen zich ontwikkelen in de vaardigheid om samenwerkend te leren. Daarom wordt er gewerkt in groepsverband.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl