Lege flessen en oud papier

08-03-2021 08:31

Lege flessen en oud papier

STREEK - Voor menig amateurclubbestuurder is het de grote vraag hoe de financiële eindjes in deze bizarre periode aan elkaar te knopen. Door het sterk teruglopen van inkomsten door o.a. het verplicht sluiten van de kantines en afwezig zijn van supporters is het vooral zaak creatief te blijven.

Er zijn nog talrijke clubs die profijt hebben van het inzamelen van oud papier. Bij de fusieclub Fortuna Wormerveer (voormalig QSC en WFC) rijden bijvoorbeeld wekelijks busjes rond. Het eigenhandig brengen van kilogrammen naar het complex wordt door steeds meer mensen ter hand genomen. Dat maakt dat er een regelmatige vorm van inkomsten blijft bestaan.

Bij voetbalclub Sporting Krommenie - ontstaan uit het samengaan van GVO en KVV - heeft men naar de fles gegrepen. Gelukkig niet letterlijk. De club is wederom blij gemaakt door de COOP waar de de trouwe Sporting Krommenie-fans hun lege flessen inleveren. Die actie leverde in eerste instantie €446,40 op. Tot grote tevredenheid van de club aan de Marslaan heeft de COOP Krommenie dit bedrag verdubbeld tot €892,80. De cheque werd door de supermarkt feestelijk uitgereikt aan Han van Soest en Nico Half van de sponsorcommissie. Beide heren klonken opgetogen en gelijkgestemd: “Daar is de club erg blij mee en we wisten dit meteen goed te besteden met de aanschaf van een aantal ballenkarren.”

Foto Paul Hagnauer

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl