Let's face it! op buitenmuren Museum of Humanity

Gepubliceerd: 24-06-2021 14:06

Let's face it! op buitenmuren Museum of Humanity

STREEK - Zaankanters staan te boek als nieuwsgierige mensen. Om die reden valt te verwachten dat er komend weekeinde veel streekgenoten te vinden zijn in en rond het Museum of Humanity in Zaandam. Dat ondergaat vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 juni een opvallende metamorfose. Tijdens Let’s face it! worden er honderden portretten van deelnemers aan de actie op de buitenmuren van het gebouw geplakt. Het eindresultaat vormt een visueel eerbetoon aan de mensheid.

Op het Hembrugterrein toont fotograaf Ruben Timman in zijn Museum of Humanity een deel van zijn collectie met portretten van mensen van over de hele wereld. Hij wil mensen inspireren de schoonheid en waarde van ieder mens te gaan zien.

Schouder aan schouder
Om die overtuiging een spectaculair gezicht te geven, gaat Timman met zijn team 25, 26 en 27 juni de buitenmuren van het gebouw inpakken met grote portretten afgedrukt op posters. De foto’s worden gemaakt van de honderden deelnemers aan Let’s Face It! Timman: “Het eindresultaat zal spectaculair zijn. Honderden prachtige mensen. Schouder aan schouder. Op afstand en toch intens verbonden, juist na deze vreemde tijd van afstand houden.”

Behangplaksel en kwasten
De posters worden in hetzelfde weekend geprint en opgeplakt op het gebouw. Gewapend met behangplaksel, kwasten en een hoogwerker krijgt zo elke portret een mooie plek op het gebouw. “Deelnemers registeren zich vooraf online en komen verspreid over de drie dagen. Buiten het museum fotograferen we de deelnemers één voor één in ruime studiotenten met meerdere fotografen. Zo zorgen we ervoor dat alles coronaproof zal verlopen,” aldus Timman.

Vernieuwde collectie
Tijdens de actie gaan ook de deuren van Museum of Humanity voor het eerst weer open na de lockdown. Om een frisse start te maken, is een groot deel van de bestaande collectie in het museum vervangen. “Er komen prachtige nieuwe ‘meesterwerken’ te hangen en dus kunnen ook onze trouwe bezoekers hun ogen weer gaan uitkijken in de rauwe vervallen setting,” licht de fotograaf toe. “Ook lanceren we tijdens dit feestelijke weekend een nieuw project, maar daar kan ik verder nog niets over zeggen.”

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl