Levende kerststal aan de Middel

Gepubliceerd: 07-12-2018 10:12

Levende kerststal aan de Middel

WESTZAAN - Jezus werd niet in een warme, sfeervolle kerk geboren maar in een stal. Daarom organiseert de Protestantse gemeente van Westzaan opnieuw een levende kerststal aan de Middel (naast Middel 131 schuin tegenover Staatsbosbeheer).

De ligging van de stal is in stijl: buiten het dorp; een beetje verloren zo tussen Assendelft, Koog aan de Zaan, Krommenie, Wormerveer en Westzaan en Zaandijk. ,,De stallen, schapen, mini-paarden en geiten helpen om ons in te leven in het kerstverhaal”, vertelt dominee Cornelis Vissser.

De Kerststal is open op zaterdag 22 december van 14.00 tot 18.00 uur. Op het hele uur worden er kerstliederen gezongen rond de vuurkorf (neem als het donker is een zaklantaarn mee). Daarbij is begeleiding door accordeoniste Tiny van der Stadt.

Op elk half uur vertelt Cornelis Visser in de kantine een kerstverhaal dat wordt aangepast aan de leeftijd van de aanwezigen. Uiteraard wordt er gezorgd voor warm drinken en een versnapering. De kinderen kunnen bij de vuurton zelf broodjes bakken.

Kijk bij twijfelachtig weer op: pgwestzaan.nl. Als het weer zo slecht is dat de kerststal niet door kan gaan, dan is dat vanaf ’s morgens op de website te lezen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl