Lichtjesavond in Westzaan

Gepubliceerd: 28-10-2019 16:10

Lichtjesavond in Westzaan

WESTZAAN - De Historische Vereniging Westzaan houdt op 1 november voor de derde keer een 'in memoriam' lichtjesavond op de Gemeentelijke begraafplaats aan de Dolphijnstraat te Westzaan. Een bijzondere avond waar de aanwezigen de gelegenheid hebben hun geliefde overledenen te gedenken.

Dit gedenkmoment wordt door vele kerken ingevuld. Buitenstaanders ervaren dit gedachtenismoment als een gemis. Door meerderen is de wens geuit hier als Westzaanse Gemeenschap ook invulling aan te geven. De Historische Vereniging Westzaan biedt deze mogelijk.'In een met honderden lichtjes sfeervol verlichte omgeving is er dit jaar weer de medewerking van het Dameskoor Westzaan, het Dagorkest Zaanstreek-Waterland en door Hans Kuyper die prachtige gedichten van zijn eigen hand voordraagt.

Belangstellenden zijn van harte welkom. Vanaf 18.45 uur verzamelen bij de Gallery of Dreams aan de J.J. Allanstraat (tegenover de ingang van de begraafplaats). Deelnemers kunnen een (aangeboden) lichtje meenemen om op de begraafplaats achter te laten. Uiteraard staat het vrij om zelf een lichtje mee te nemen. Om 19.00 uur start De Stille Tocht en wandelt het gezelschap langs het pad met vele fakkels waarna aangekomen bij de begraafplaats er direct aansluitend het programma begint.

Er is parkeergelegenheid aangeboden door T. Zwikker op de boerenparkeerplaats links van J.J. Allanstraat 175. Let op het bord. Mensen die slecht ter been zijn kunnen op de parkeerplaats bij de begraafplaats parkeren voor 18.45 uur. Na afloop is er voldoende gelegenheid om na te praten in de grote tent bij de aula van de begraafplaats waar door de Historische vereniging Westzaan een drankje en een hapje wordt aangeboden.

In de aula wordt de geschiedenis van de begraafplaats zichtbaar gemaakt met medewerking van de begraafplaatsbeheerder en de gemeente Zaanstad.

Voor meer informatie zie www.historischeverenigingwestzaan.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl