Liefst 17 miljoen euro voor verkeersveiligheid

12-01-2021 14:00

Liefst 17 miljoen euro voor verkeersveiligheid

STREEK – De Vervoerregio Amsterdam, het rijk en gemeenten investeren flink in verkeersveiligheids-projecten. Dankzij een rijksbijdrage van ruim acht miljoen euro komt de totale investering op zeventien miljoen euro voor verkeersveiligheidsmaatregelen die snel zijn uit te voeren. Behalve wethouder van Zaanstad is Gerard Slegers ook portefeuillehouder verkeersveiligheid en bestuurder van de Vervoerregio en hij ziet er een fantastische impuls voor de verkeersveiligheid in de regio in geheel passend in de strategie van de Vervoerregio.

Elke gemeente binnen de Vervoerregio profiteert van de investeringen die passen binnen het zogeheten coronapakket dat de Vervoerregio dit najaar aankondigde. Gerard Slegers, portefeuillehouder verkeersveiligheid en bestuurder van de Vervoerregio, rept over een fantastische impuls voor de verkeersveiligheid in de regio. "Juist om in deze coronaperiode te investeren in het mobiliteitssysteem van de toekomst, waarin veiligheid vanzelfsprekend een belangrijke rol speelt.’’

Overal in de Vervoerregio hebben de gemeenten projecten ingediend waarmee ze onveilige knelpunten willen aanpakken en in aanmerking komen voor een rijksbijdrage. Het gaat hierbij onder meer om knelpunten op fietspaden langs 50 km-wegen, oversteekplaatsen voor fiets- en voetgangers, het verbreden van fietspaden, rotondes, 30 km/u-inrichting van woonwijken en schoolzones.

Niet Zaanse voorbeelden van projecten zijn:

  • Amsterdam: 1e Constantijn Huygensstraat: 30 km/u inrichting met snelheidsremmers voor auto’s en verbreding fietspaden naar 2.1 meter.
  • Edam-Volendam: Reconstructie Bootsloot en Keetzijde.
  • Purmerend: Herinrichting Kanaaldijk (laatste deel Metropolitane Fietsroute Amsterdam-Purmerend.
  • Uithoorn: Herinrichten Dorpscentrum (verbreden fietspaden, aanleg rotonde)
  • Ouder-Amstel: Duurzaam Veilig inrichting Koninginnebuurt en herinrichting Rijksstraatweg •Amstelveen: aanleg rotonde Burg. Colijnweg-Laan Nieuwer-Amstel, verbreden fietspaden.

De eerste bedragen voor de diverse projecten komen al in het eerste kwartaal van 2021, beschikbaar.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl