Lize Kop op weg naar Tokyo

07-07-2021 09:16

Lize Kop op weg naar Tokyo

STREEK - Niemand minder dan Louis van Gaal heeft de OranjeLeeuwinnen uitgezwaaid en veel succes gewenst in het voetbaltoernooi op de Olympische Spelen. Doelvrouwe en streekgenote Lize Kop is een van de Leeuwinnen. Recent werd al bekend gemaakt dat de Wormerse haar contract bij Ajax met twee seizoenen verlengd heeft.

Lize is dinsdag met de OranjeLeeuwinnen richting Japan vertrokken, waar de laatste stappen van de voorbereiding op de Olympische Spelen zullen worden gezet. Op Japanse bodem zal de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman nog een oefenwedstrijd spelen. Die heeft plaats op 14 juli in Kamogawa, waar de OranjeLeeuwinnen tot 17 juli verblijven. Canada is dan de beoogde tegenstander. Het oefenduel zal plaats hebben achter gesloten deuren, zo werd al eerder bekend. 


Op 21 juli spelen de OranjeLeeuwinnen de eerste wedstrijd op de Olympische Spelen. Zambia is dan in Rifu de tegenstander. De andere tegenstanders in de groep zijn Brazilië (24 juli in Rifu) en China (27 juli in Yokohama).

Het goede nieuws begin april was dat Ajax langer door wil met Lize Kop. De talentvolle doelvrouwe startte haar loopbaan op de velden van Fortuna Wormerveer, de club waar haar hele familie gevoetbald heeft. Aansluitend vertrok zij naar De Dijk waarna zij 23-jarige leeftijd in het seizoen 2017/18 de overstap van CTO Amsterdam naar Ajax maakte.

Op de foto van Lize Kop's twitter account een goed gemutst gezelschap met Lize als middelpunt

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl