Local Heroes helpt Zaanse jongeren talenten ontwikkelen

Gepubliceerd: 24-09-2019 9:09

Local Heroes helpt Zaanse jongeren talenten ontwikkelen

ZAANSTAD – Er is maar liefst 5263 euro per persoon beschikbaar voor de 190 jongeren uit Zaanstad, Oostzaan en Wormerland die meedoen aan een experiment voor persoonlijke ontwikkeling. Voordat de jeugd tussen 14 en 27 jaar nu juichend zich gaat aanmelden: het is de genoemde gemeenten die een miljoen euro aan subsidie hebben binnengesleept.

Het geld wordt de komende twee jaar ingezet om de 190 jongeren te helpen hun talent te ontwikkelen en ervaring op te doen bij verschillende bedrijven en organisaties. Het Zaanse project Local Heroes is een van de elf projecten die is geselecteerd door ZonMW. Het project krijgt financiering vanuit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van de Ministeries VWS, OC&W en SZW en de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Samenwerking
Wethouder Gerard Slegers (Economie): ,,Dit project wordt op het bedrijventerrein Molletjesveer/Noorderveld uitgerold. Het is een unieke samenwerking tussen buurgemeenten, het bedrijfsleven, scholen en tal van maatschappelijke organisaties en sportverenigingen. Voor de werkgevers is het een mogelijkheid om gedreven medewerkers aan te trekken. Voor de jongeren een kans om ervaring in de buurt op te kunnen doen.”

De jongeren volgen in groepsverband eerst een Young Leaders training van tien weken. Hier leren ze hun persoonlijke interesses en talenten te benoemen en concreet te maken. Vervolgens worden ze door ’t Lokaal, (initiatief van instanties op bedrijventerrein Molletjesveer/Noorderveld) voor zes maanden gekoppeld aan plekken voor de maatschappelijke diensttijd.

Zelfvertrouwen vergroten
Wethouder Songül Mutluer (Jeugd): ,,Met Local Heroes bieden we jongeren een kans om zichzelf beter te leren kennen, van betekenis te zijn voor een ander en hun zelfvertrouwen te vergroten. De jongeren kunnen op een soort ontdekkingsreis naar de beste versie van zichzelf. Een mooie opstap naar het werkende leven en een win-win voor alle betrokkenen.”

Aanmelden?
Wie tussen de 14 en 27 jaar is en op zoek is naar jouw persoonlijke drijfveren én tegelijkertijd ervaring op wil doen in een bedrijf kan zich aanmelden bij www.localheroes.tlokaal.com

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl