Lokaal Zaans: VAN, VOOR (en ten onder) DOOR ZAANKANTERS

Gepubliceerd: 27-11-2021 9:11

Lokaal Zaans: VAN, VOOR (en ten onder) DOOR ZAANKANTERS

ZAANSTAD - Het versplinteren in het Zaanse politieke landschap lijkt niet te stoppen. Andermaal is er een partij die notabene haar gedroomde lijsttrekker een andere weg ziet inslaan. De oprichters van de partij Lokaal Zaans Marianne de Boer-Doeves en Simone van Otterloo hebben Tyler Ter Meulen (25) om die reden uit de partij gezet.

De website van Lokaal Zaans (noodgedwongen een nieuwe omdat Ter Meulen de oude onder zijn beheer heeft) opent met het gegeven dat LZ de unieke kwaliteiten van onze streek zoals nuchterheid, vrijheidslievend, trots en hardwerken koestert. ‘Wij zijn als Zaankanters met die insteek opgegroeid en iedereen met zo’n onafhankelijke en vrijheidslievende geest is dan ook welkom binnen Lokaal Zaans’ aldus nu weer Marianne de Boer-Doeves en Simone van Otterloo.

De splitsing in de partij die in 2019 startte af afsplitsing van de VVD is deze week bekrachtigd, maar kende een wat langere aanloop. Eerder was het juist Ter Meulen die als lijsttrekker genomineerd en benoemd werd. Tijdens de fractievergadering ter voorbereiding op het Zaanstad Beraad van donderdag j.l. brak de lijn. Ter Meulen bleek andere standpunten te huldigen dan de beide dames en de partij.

De vrijage met Forum voor Democratie leverde midweeks een verklaring op van ter Meulen waarin hij o.a. gewag maakte van een sterke nationale steun en het terugbrengen van gezond verstand in de Zaanse politiek. Hoe zich verhoudt tot de partij die op haar website schrijft dat zij met een frisse blik en vernieuwende ideeën wil bouwen aan een betere versie van Zaanstad is nu bekend. De wegen zijn uiteengegaan.

Wat rest zijn veel onzekerheden. Ter Meulen heeft bij de partij van Thierry Baudet aangegeven in Zaanstad hun kar te willen trekken. Voor Lokaal Zaans en dan m.n. Marianne de Boer-Doeves en Simone van Otterloo is het zaak een nieuw lijsttrekker te vinden. Beide dames zien zelf geen kans het lijsttrekkerschap op zich te nemen. De Boer-Doeves verwacht eind januari haar derde kind te baren waar Van Otterloo een long-covid patiënt is. Meedoen aan de verkiezingen staat nog altijd op de agenda.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl