Luister ZaanRadio en win gratis kaarten bluesband Flavium

Gepubliceerd: 09-05-2019 7:05

Luister ZaanRadio en win gratis kaarten bluesband Flavium

ZAANDAM - De bluesband Flavium staat vrijdag 17 mei op het podium van de Flux in Zaandam. Luisteraars van ZaanRadio maken de komende week kans op vrijkaarten voor dit optreden. We hebben er namelijk twee keer twee liggen om weg te geven. Ga nu snel naar de facebookpagina van RTV Zaanstreek en laat ons weten waarom jij deze kaarten zou moeten winnen. Doe dat uiterlijk 15 mei.

Vijftig jaar geleden richtte Anne Geert Bonder de bluesband Flavium op. Door de decennia heen veroverde de band, mede dankzij de inzet van manager Wilfred van Riggelen, een prominente plaats in de pop- en blueswereld. In de popencyclopedie wordt Flavium ‘Nederlands meest consistente bluesband’ genoemd. Ondanks wisselende bezettingen bleven gitarist Anne Geert Bonder en, sinds 1973, bassist Eric Bagchus de spil van de band.

Debuut
Flavium debuteerde in 1975 met het album Bad Luck. Waarna in de jaren daarna nog twaalf lp’s, drie cd’s en diverse singles volgden. De singles Nightlife en Nobody Knows you when you’re down and out behaalden een Top-40 notering.

De band deelde het podium onder meer met BB King, Albert King en Freddie King, John Lee Hooker, Dr. Ross en The Climax Bluesband. Maar ook Nederlandse coryfeeën als Eelco Gelling, Jan Akkerman en Pierre van der Linden. Tijdens optredens en tournees in binnen- en buitenland maakte de band zijn live-reputatie meer dan waar.

Podium de Flux, Hemkade 48. Deur open 21.00 uur, aanvang 21.30 uur.

Frequenties Zaanradio
Zaanradio is in Zaanstad en Wormerland op de kabel en in de ether te ontvangen. In Zaanstad zijn de frequenties 103.3 FM (kabel) en 107.1 FM (ether). In Wormerland op de kabelfrequentie 89,0 FM. Zaanradio wordt ook gestreamd via www.rtvzaanstreek.nl. Of is te beluisteren via de mediabox, ZIGGO kanaal 1367 of KPN kanaal 1115.
Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl