MAAK.Zaanstad bij De Corner over ontwikkeling Achtersluispolder

Gepubliceerd: 14-10-2018 9:10

MAAK.Zaanstad bij De Corner over ontwikkeling Achtersluispolder

ZAANDAM - Bij de Zaanse Ondernemers Sociëteit De Corner staat op 18 oktober de Achtersluispolder centraal. Arnoud Beens, programmamanager MAAK.Zaanstad, schetst geeft hoe de transformatie van de Achtersluispolder gestalte kan krijgen.

Het gaat om een proces dat tientallen jaren in beslag zal nemen. Het gebied wordt nu gezien als ‘groeibriljant van Zaanstad’ waarvan er nog geen blauwdruk voor de toekomst klaarligt. Wel formuleert de gemeente een aantal richtinggevende ambities die samen het raamwerk aangeven waarbinnen de toekomstige ontwikkeling zich kan afspelen.

Wonen en werken
,,De Achtersluispolder moet dé combinatie worden van wonen en werken en definitief de verbinding met Amsterdam leggen. Andersom is het onvermijdelijk dat het stedelijke Amsterdam tot aan de Ring A10 zal doorgroeien. De locatie van de Achtersluispolder, gecombineerd met de groei en de woningbouwopgave van de Metropool Amsterdam, maakt het onvermijdelijk dat hier een transformatie naar verstedelijking op gang zal komen”, aldus de programmamanager.

Ook niet leden van De Corner zijn welkom. De ontvangst in het Zaans Museum aan het Schansend 7 in Zaandam (Zaanse Schans) is van 17.00 tot 17.30 uur en vormt gelijk een mooi moment om te netwerken. De presentatie begint om 18.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.de-corner.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl