Maakt grand café nieuwe spooroverbouwing Zaandam compleet?

Gepubliceerd: 02-08-2019 16:08

Maakt grand café nieuwe spooroverbouwing Zaandam compleet?

ZAANDAM – Het eind komt in zicht! Komende maandag, 5 augustus, opent de nieuwe ingang van de spooroverbouwing in Zaandam. De toegang van de stationshal vanaf de kant van het centrum is dan afgesloten. De stationshal en perrons zijn dan te bereiken via de nieuwe spooroverbouwing zoals de artist-illustratie laat zien. 

De opening van de nieuwe entree is een grote stap naar het eindresultaat, aldus de gemeente Zaanstad. Eind 2019 is de stationshal gemoderniseerd. Ook zijn dan de overbouwing met de nieuwe winkels en de fietsenstalling aan de Houtveldweg klaar.

Op de spooroverbouwing wordt nog hard gebouwd aan de Zaanse huisjes met verschillende winkels (zie foto). Er komt nog onder andere een bloemenwinkel, snackbar en supermarkt ‘to go’. Maandag wordt ook een tijdelijke kiosk geopend.

Grand café
Daarnaast zijn er plannen voor een grand café in de stationshal aan de kant van het centrum. Het is spannend welke horecaondernemer daar de stap zal wagen. Een snelle snack gaat er wel in bij de haastige treinreiziger, maar of uitgebreider tafelen op die locatie ook scoort is de grote vraag. Op een steenworp afstand ging het ook mis bij de ‘best burgers in town’ van de Wonders to go-vestiging. Die bleken toch niet zo best voor de klandizie. Want op de deur van het etablissement prijkt al geruime tijd het bordje gesloten. (zie foto’s).

Meer informatie over de spooroverbouwing: www.maakstationsgebied.zaanstad.nl/spooroverbouwing

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl