Marathonlopers kunnen zich inschrijven

17-03-2021 11:04

Marathonlopers kunnen zich inschrijven

STREEK - Menig atletenhart zal extra snel gaan kloppen zonder er overigens voor in beweging te komen. Dat gaat beslist weer gebeuren. Want de inschrijving voor de 45e editie van de TCS Amsterdam Marathon is vanaf heden geopend.

De veelgeplaagde Sportorganisatie Le Champion heeft er vertrouwen in dat de najaarsmarathon op zondag 17 oktober 2021 op een veilige manier kan plaatshebben. De marathon staat bekend om het snelle én aantrekkelijke parcours langs vele Amsterdamse highlights én de start en finish in het Olympisch Stadion. Naast de klassieke afstand staan de Mizuno Halve Marathon en de TCS 8 km op het programma. Inschrijven is mogelijk op www.tcsamsterdammarathon.nl.

In 2019 stonden maar liefst 45.000 deelnemers uit 140 verschillende landen aan de start. Het parcours van de diverse onderdelen neemt lopers mee langs meerdere bezienswaardigheden, zoals het Rijksmuseum, het Vondelpark, de Amstel en de Zuidas. De finish voor alle afstanden is in het iconische Olympisch Stadion uit 1928.

Virtual Run app
In 2020 werd de TCS Amsterdam Marathon vanwege het coronavirus afgelast. Als alternatief werd de Virtual TCS Amsterdam Marathon georganiseerd. Door middel van de Virtual Run app van titelsponsor TCS konden lopers hun eigen loopmoment en route bepalen, waar ook ter wereld. Ruim 6.000 lopers uit 104 verschillende landen deden mee aan deze speciale editie.

Marathon weekend
In het marathon weekend op 15, 16 en 17 oktober zijn de drie hoofdonderdelen, de hele marathon, halve marathon én 8 km, een vaste waarde op het programma. In welke vorm deze onderdelen georganiseerd gaan worden, zal mede afhangen van de eventuele coronamaatregelen op dat moment. 

Inschrijven
Inschrijven voor de TCS Marathon, Mizuno Halve Marathon of TCS 8 km is mogelijk op www.tcsamsterdammarathon.nl. Mocht de TCS Amsterdam Marathon in 2021 niet door kunnen gaan, dan blijft het startbewijs geldig voor de editie van 2022.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl