Marianne brengt vuurlopen naar Zaandam

28-11-2019 20:16

Marianne brengt vuurlopen naar Zaandam

ZAANDAM – Marianne Pigmans woont samen met haar drie dochters en geliefde in Zaandam. Marianne is moeder, coach, vuurlooptrainer, procesveteraan, schrijfster en vooral nieuwsgierig. Bovendien is ze eigenaresse van haar eigen praktijk Janne. Hier geeft zij kindercoaching en ouderbegeleiding.

Zij helpt je op zoek te gaan naar je 'stille midden'. Haar reis als vuurlooptrainster begon 2015 in Schotland. Daar volgde ze de opleiding bij Peggy Dylan. Nu geeft zij vuurlooptrainingen op het Hembrugterrein in Zaandam.
Marianne besloot een aantal jaar geleden dat ze iets anders wilde gaan doen.

Vorig leven
„In mijn vorige leven, zo noem ik dat, werkte ik bij XS4ALL. Maar wat ik echt wilde, was iets waarbij ik kinderen kon helpe. Toen kwam ik bij een training terecht voor kindercoaching.”

Hierna heeft Marianne nog andere trainingen gevolgd waaronder voorlopen waar Peggy Dylan gastdocent was. „Peggy Dylan is de moeder van het vuurlopen. Zij heeft dit fenomeen naar het westen gebracht.”

Zelfvertrouwen
Waarvoor de trainingen goed zijn? Dat is voor iedereen anders. „Ik heb gemerkt dat de trainingen heel anders zijn voor iedereen. Het vuur spreekt iedereen op een bepaalde en andere manier aan.”

De trainingen staan er ook om bekend dat ze het zelfvertrouwen boost geven, aan jong en oud. Centraal staat dat iedereen zich in elkaars waarde laat. „Ga je over het vuurlopen of niet? Alle twee is goed. Je faalt niet. Het is belangrijk dat je naar jezelf luistert.”

Risico of veilig?
Vuurlopen klinkt erg spannend, maar is het niet gevaarlijk? „Vuurlopen brengt altijd risico met zich mee. Wat wij doen, is je zo goed mogelijk voorbereiden. Als je goed naar jezelf luistert, kan je veilig over het vuur lopen.”

Het is de bedoeling dat je met je blote voeten over de gloeiende massa hout of kolen loopt zonder te verbranden. Experts zijn er nog steeds niet uit hoe dit mogelijk is.

Meer informatie over trainingen en coaching: https://kindervuurlopen.nl of https://metjanne.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl