Marjon Mandjes winnares derde ronde Zaanse kunstquiz

Gepubliceerd: 28-12-2018 11:12

Marjon Mandjes winnares derde ronde Zaanse kunstquiz

ZAANSTREEK – Het kunstwerk De Ontmoeting van kunstenaars Bas Lugthart en Maree Blok, te vinden aan de John Lennonstraat in Rooswijk (op het plein waar ooit ons gemeentehuis stond) blijkt een blikvanger. Veel Zaankanters, maar ook ‘buitenpoorters’ uit bijvoorbeeld Houten en Uitgeest, wisten het goede antwoord te geven in de derde ronde van de RTV Zaanstreek kunstquiz in samenwerking met Artzaanstad. 

Het circa 4,5 meter lange kunstwerk is van roestvrij staal en giethars. De ‘wachters’ zijn gemaakt van halfdoorzichtig polyester. Kaal als etalagepoppen, hun armen strak tegen hun lijf, staan ze, elk in een diamantvormige kooi, tegenover elkaar aan het water met hun blik naar elkaar gericht: de ontmoeting.

Marjon Mandjes is deze ronde de gelukkige winnares met het juiste antwoord. Van harte gefeliciteerd. Artzaanstad neemt contact met u op over de uitreiking van de waarde cheque.

Vierde ronde kunstquiz
Is het een slang? Een kunstzinnig gevormde letter? Door wat of wie heeft de kunstenaar zich laten inspireren om dit object te laten versmelten met een brugleuning, ergens in de Zaanstreek? Weet u waar dit kunstobject staat?

Meedingen naar de prijs is simpel: stuur een mailtje naar info@rtvzaanstreek.nl met daarin het antwoord: waar is het object op bijgaande foto te  vinden? Of geef uw antwoord op onze Facebookpagina. Noem de straatnaam en/of omschrijf de locatie EN like/volg RTV Zaanstreek op Facebook: https://www.facebook.com/RTVZaanstreek/

Wie dit doet vóór vrijdag 11 januari maakt kans op de Artzaanstad cadeaubon van 25 euro. De winna(a)r(es) krijgt persoonlijk bericht van Artzaanstad. Over de uitslag is geen correspondentie mogelijk.

Artzaanstad: zoveel meer dan een kunstuitleen
Opvallen met een uniek kunstwerk tegen de muur in uw huiskamer? Helemaal de sier maken bij het uitgaan met een catchy clutch? Op zoek naar een bijzondere kunstobject als eyecatcher op de schouw? Of tijdens oudejaarsavond opvallend/onopvallend scoren met een Kandinsky brillenpoetsdoek? Waarbij u achteloos, maar duidelijk zichtbaar, de unieke Piet Mondriaan brillenkoker op tafel legt? Stap dan eens binnen bij Artzaanstad. De kunstzinnige locatie die veel meer is dan een ’kunstuitleen’.

Inspireren
Rondstruinen en je laten inspireren kan letterlijk in de grote bij Artzaanstad-shop maar ook online op http://artzaanstad.nl/content/

Art Zaanstad is open dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en te vinden aan Grote Hulzen 11 (Hembrugterrein) in Zaandam. Ook fijn: de auto staat gratis voor de deur.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl