Marketing Zaanstreek presenteert plannen voor 2021

19-11-2020 16:37

Marketing Zaanstreek presenteert plannen voor 2021

STREEK - Het presenteren van de plannen van Marketing Zaanstad voor 2021 kreeg vanmiddag op prima wijze vorm via een live talkshow. Dat geschiedde vanuit het Zaantheater waar presentatrice Majanka Frohlich op soepele wijze de gasten mee nam door het uur dat de show duurde. Dankzij een prima samenwerkingsverband tussen de medewerkers van het Zaantheater en die van RTV Zaanstreek kon om klokslag 15.00 uur de show daadwerkelijk live de lucht in.

Op de bank bij Majanka wethouder gemeente Zaanstad Annette Baerveldt die zich in korte tijd heel goed heeft ingewerkt in Zaanstad en Anneke Wijdogen-Vis (Markering Zaanstreek). Over het waarom van deze show vertelde Wijdogen-Vis dat haar organisatie ieder jaar een activiteitenplan maakt als leidraad voor haar activiteiten. ‘Elk jaar maken we een activiteitenplan als leidraad voor onze activiteiten. Een plan dat we graag delen, want meer dan ooit is het van belang om samen te werken aan een mooi, gezond en welvarend Zaanstreek. Met het plan hopen we iedereen te inspireren om samen het Zaanse verhaal te vertellen. Partners, ondernemers, organisaties, Zaankanters….citymarketing is niet iets van één organisatie alleen. Samen maken we de Zaanstreek en vertellen we het Zaanse verhaal. Samen zijn we Zaans.’

Vanuit de foyer in het Zaantheater werd vervolgens geschakeld naar buurgemeente Amsterdam waar Geerte Udo als directeur van amsterdam&partners het woord voerde. Zij staat bekend om haar analytische aanpak en vermogen om complexe problemen te vertalen naar praktische oplossingen.

Terug in Zaandam ontstond een mooi gesprek tussen Frohlich en Baerveldt waarin de ontwikkelingen en trends werden doorgenomen. Baerveldt vind de herwaardering van het authentieke een belangrijke trend waarop de Zaanstreek kan meevaren. ‘Voor bezoekers én bewoners. Net als de focus op lokaal beleven en besteden nu tijdens de coronacrisis. De natuur in, dat wordt steeds aantrekkelijker.’

Vanwege de pandemie werd vervolgens doorgeschakeld naar de Kleine Zaal waar Floortje van der Vlist (veelvuldig fotograferend en filmend voor de gemeente Zaanstad en tal van andere opdrachtgevers) en Jacob Reitsma, voorzitter van de stichting Monet in Zaandam, zich door Majanka Frohlich lieten verleiden tot mooie uitspraken over de ontwikkelingen in onze streek.

Een muzikaal intermezzo werd op vertrouwde wijze verzorgd door singer/songwriter Micha Sprenger. De volgende set was gesitueerd in de boven-foyer. Daar troffen Frohlich en Baerveldt Peter Jan van Steenbergen namensde vereniging De Zaansche Molen en Jaap Landsaat, niet alleen eigenaar van de bekende Zaanse banketbakker, maar ook eigenaar’/directeur van Zuiver – interieur design.

Na dit uiterst inspirerende gesprek was het de beurt aan Ellen Klaus die de Zaankanters kennen als aanjager van talrijke evenementen in Zaanstad, maar ook van de Week van de industriecultuur en de havensafari’s. Voor zomer 2021 staat Ode aan het Landschap in de plannen.

Ondertussen wees de klok al tegen vier uur en was het uur voorbij gevlogen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl