Marlene Dietrich en Edith Piaf samen in Zaantheater

Gepubliceerd: 05-09-2017 12:09

Marlene Dietrich en Edith Piaf samen in Zaantheater

ZAANDAM - In Het Zaantheater is zaterdag 7 oktober de voorstelling In bed met Dietrich en Piaf te zien. Deze nieuwe Nederlandse voorstelling vertelt over de intieme vriendschap tussen Marlene Dietrich en Edith Piaf, twee iconen van de 20e eeuw.

Frédérique Sluyterman van Loo (o.a. De Grote Drie, Cabaret) en Irene Kuiper (o.a. Sister Act, Harrie Babba) spelen respectievelijk Dietrich en Piaf. Alle andere rollen worden vertolkt door Ger Otte (o.a. Ciske de Rat , Beauty and the Beast). In bed met Dietrich en Piaf is geschreven en geregisseerd door Daniël Cohen.

Marlene Dietrich en Edith Piaf waren bevriend. Twee sterke vrouwen, iconen van hun tijd, die beide op eigen wijze een stempel wisten te drukken op de Franse, Duitse en Amerikaanse cultuur. Zij lieten hun leven niet bepalen door de mannen om hen heen, maar namen de regie in eigen hand. Dietrich en Piaf verschillen in hun ideeën over mannen, over idealen, over overleven.

In bed met Dietrich en Piaf vertelt over een fictieve, nachtelijke confrontatie tussen de twee legendes. Ook wordt duidelijk hoezeer de vrouwen nog van elkaar houden. Heden en verleden, fictie en realiteit, vloeien in deze muzikale fantasie door elkaar heen als de twee diva’s hun eigen versie van de gebeurtenissen geven. En in hoeverre zijn deze legendes verschillend van andere iconen als Amy Winehouse en Madonna?

Kaarten zijn te koop via de kassa van Het Zaantheater (zaantheater.nl) en via de Nederlandse Theater Kassa (www.ntk.nl of tel.: 0900 -9203 45cpm)

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl