Matt Bianco publiekstrekker bij pop-up festival Jazz in de Winkel

Gepubliceerd: 23-04-2019 10:04

Matt Bianco publiekstrekker bij pop-up festival Jazz in de Winkel

ZAANDAM – In 1984 hadden ze een regelrechte hit te pakken met Get out of your lazy bed: de Britse groep Matt Bianco. Oftewel Mark Reilly. De zanger die lekker in het gehoor brengende jazzy nummers ten gehore brengt, komt op 30 november naar de Zaanstreek tijdens het ‘pop-up jazzfestival’ Jazz in de Winkel.

Oké, het is rijkelijk vroeg. En we moeten na deze warme Paasdagen nog niet denken aan de koude novembermaand. Maar organisator Stefan Forsten is zo enthousiast over Jazz in de Winkel dat hij nu al laat weten dat de kaartverkoop is begonnen. Voor ogen staat een compleet festival waarbij de jazzcultuur wordt uitgelicht.

Diverse jazzconcerten
Doel is winkels transformeren tot tijdelijke concertlocaties. In de middag en avond vinden door de hele binnenstad van Zaandam verschillende concerten plaats. Daarnaast fungeert een selectie van leegstaande winkelpanden als pop-up podium.

Aansluitend vindt er in het Zaantheater een Late Night programma plaats. In de middag is er een New Talent programma met aansluitend workshops en masterclasses. Filmtheater de Fabriek vertoont films over jazz en aanverwante stromingen.

Naast Matt Bianco treedt de Surinaamse zanger Jeangu Macrooy op bij Flux op locatie. Ook de Nederlandse twaalfkoppige brassband Gallowstreet is gecontracteerd. Op bijgaande foto zanger Matt Bianco. (Fotocredit: Andrew D. Hurley)

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl