Mediamarkt vertrekt uit de streek

06-04-2021 13:51

Mediamarkt vertrekt uit de streek

ZAANDAM - Ten tijde van de renovatie van het centrum van Zaandam was elektronicagigant Saturn één van de eerste huurders van een bedrijfspand in de Hermitage. Dat bleek van beperkte duur want vanaf oktober 2014 is het bedrijf verder gegaan als de Mediamarkt. In die periode werd al eens gesproken over een vertrek uit Zaandam. Dat plan heeft lang in de ijskast gelegen, maar is daar toch weer uit gehaald. Vanaf 1 mei zal het bedrijf haar vestiging definitief sluiten.

Persvoorlichter Dorien Tjin-Kinds laat weten dat er verschillende pogingen zijn gedaan om tot een oplossing te komen. "De gesprekken zijn spaak gelopen en is er geen passende locatie voor de winkel gevonden. We hebben daarom moeten besluiten om weg te gaan"

Geen andere locatie
De winkelketen liet al eerder weten uit het centrum van Zaandam te willen vertrekken. Zo was het gebied op de Zuiderhout-Noord lange tijd een optie, maar door een ander bestemmingsplan was het niet mogelijk om daarheen te verplaatsen.

Met het stopzetten van Mediamarkt ontstaat meer leegstand in de stad. Ook D-reizen (failliet) en het ondergelegen pand staan ook al een tijdje leeg. Het personeel van de winkelketen zal naar wens worden verdeeld over de andere winkels. "Het is aan de medewerker", ligt Tjin-Kinds toe.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl