Meelfabriek ombouwen tot woning: interessante klus

24-07-2020 15:00

Meelfabriek ombouwen tot woning: interessante klus

WORMERVEER - Er zijn plannen om het Meneba-terrein actief betrekken bij de rest van Wormerveer. Daarom worden de omgeving, omwonenden en ondernemers, zo goed mogelijk meegenomen in het herontwikkelingsproces. Eén van de uitingen daarvan is een speciale website.

De voormalige meelfabriek in Wormerveer kent een lange geschiedenis. De eerste bebouwing dateert uit 1856 en in de loop der jaren is de fabriek uitgegroeid tot een kenmerkend industrieel complex met een mix van monumentale panden en nieuwere gebouwen. Dit complex zal worden herontwikkeld naar een dynamisch woongebied met ongeveer 620 woningen, ruimte voor ondernemers en voorzieningen voor de buurt. Het woningbouwprogramma zal bestaan uit een mix van sociale huurappartementen, middendure huurappartementen, BKZ (Betaalbare Koop Zaandam) woningen, grondgebonden koopwoningen, koopappartementen en lofts in de monumentale panden.

Het uitgangspunt voor deze ontwikkeling is dat we de belangrijkste monumentale gebouwen behouden. Voor de panden die gesloopt worden geldt dat we de oorspronkelijke volumes zoveel mogelijk zullen terug bouwen. Zo blijft het complex herkenbaar maar krijgt het wel een eigentijdse invulling.

De website https://meelfabriek.info/ is bedoeld om de Wormerveerders op de hoogte te houden over de nieuwbouwplannen op het oude Meneba-terrein. Daar is de informatie te vinden over de voorgenomen plannen en op welke punten de mensen mee kunnen denken over de invulling van het plan.

Het Meneba-terrein kent een lange historie die wij graag koesteren en op een manier terug willen laten komen in de uiteindelijke plannen, zoals bijvoorbeeld in de naamgeving van de gebouwen. Wij zijn dan ook op zoek naar oude verhalen (bijv. oud medewerkers, omwonenden) over de fabriek of mooie oude historische foto’s. Alle informatie is welkom!

Wie een mooie foto, een mooi verhaal of tips heeft hoe aan deze informatie te komen stuurt een naar info@meelfabriek.nl.

Dit projectgebied is onderdeel van de visie van MAAK.Zaandstad van de Gemeente Zaanstad en sluit aan bij de nieuwbouwprojecten in de omgeving.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl