Meerdere bewoners Torenerf positief getest op corona

07-10-2020 16:25

Meerdere bewoners Torenerf positief getest op corona

WORMER – Het landelijke snel stijgende aantal coronabesmettingen treft ook de woonzorglocatie Torenerf van De Zorgcirkel aan de Prins van Oranjestraat in Wormer. Op drie afdelingen zijn meerdere bewoners positief getest op het coronavirus. De getroffen afdelingen zijn geïsoleerd. Uit voorzorg worden vandaag circa 50 medewerkers die op deze afdelingen hebben gewerkt, ter plaatse door de GGD getest.

Nadat meerdere bewoners klachten ontwikkelden is op maandag 5 oktober besloten over te gaan tot cohort verzorging op de drie afdelingen waar later de besmettingen zijn vastgesteld. In een cohort houden bewoners, die in dit geval allen een vorm van dementie hebben, de maximale vrijheid om zich binnen hun eigen afdeling te kunnen bewegen. Alle medewerkers van de betreffende afdelingen dragen persoonlijke beschermingsmiddelen, bestaande uit een mondneusmasker, bril, schort en handschoenen. Dit blijft zo tot 10 dagen nadat alle cliënten klachtenvrij zijn.

Vanmiddag test de GGD ter plaatse ongeveer 50 medewerkers die de afgelopen dagen op een van de afdelingen hebben gewerkt. Annemarie Thijs, regiodirecteur Zaanstreek bij De Zorgcirkel: “Het raakt ons zeer dat het virus nu ook binnen Torenerf is opgedoken. We leven mee met de bewoners, hun naasten, de teams en alle anderen die Torenerf een warm hart toedragen. We werken intensief en goed samen met de GGD en de gemeente waardoor we snel kunnen schakelen en kunnen doen wat nodig is.”

Burgemeester Judith Michel-De Jong van gemeente Wormerland zegt erg geschrokken te zijn van het nieuws over de uitbraak van corona in de Torenerf: “Dit is iets waarvan je hoopt dat het niet gaat gebeuren. We staan voor een voldongen feit. Juist omdat het om kwetsbare mensen gaat, ben ik hier zeer bezorgd over. Ik heb nauw contact met De Zorgcirkel, die op dit moment de coördinatie ter plaatse in handen heeft. Inmiddels zijn de nodige maatregelen getroffen. Ik leef mee met de mensen die door het virus zijn getroffen en met hen die nog in onzekerheid leven of zij al dan niet zijn besmet. Ik wens hen heel veel sterkte toe.”

Bezoek blijft welkom
In de tussentijd is bezoek toegestaan, alhoewel De Zorgcirkel familie vraagt hier terughoudend in te zijn. Op de cohort afdelingen gaat dit in overleg met de contactpersonen van de cliënten. Ook bezoekers dragen hier alle nodige persoonlijke beschermingsmiddelen; een mondneusmasker, handschoenen, een schort en een bril. Op de overige afdelingen, waar geen besmettingen zijn, kunnen de bewoners ook bezoek blijven ontvangen en naar buiten. Wel dient bezoek zich te registreren, geen klachten te hebben en een mondneusmasker te dragen tijdens het gehele verblijf.

Mondneusmaskers
In Zorgcirkel locatie Torenerf dragen medewerkers sinds woensdag 30 september uit voorzorg mondneusmaskers.
Nauwe samenwerking
De richtlijnen van het RIVM zijn steeds leidend bij de maatregelen die genomen zijn om verspreiding van het virus tegen te gaan. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met de GGD, experts van een extern infectiepreventiebureau en het eigen team van deskundigen. “Zo kunnen we precies die maatregelen treffen die nodig zijn in deze situatie. Het is daarbij fijn dat we nu meer kennis over het virus hebben dan aan het begin van de coronacrisis”, aldus Annemarie Thijs.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl