Meester Jan Disveld vertelt over Vissershop

21-07-2021 12:35

Meester Jan Disveld vertelt over Vissershop

STREEK - Op ZaanTV is nu deel drie te zien van de serie portretten die Henk Cobelens en Jaap de Jong hebben gemaakt voor het programma Buurt in Beeld. Een serie die de kijkers meeneemt door onze streek.

Jan Disveld haalt met smaak en humor herinneringen op aan zijn eerste baan als bevlogen onderwijzer aan de Vissershopschool. Die school – imponerend als een kasteel – was niet alleen een plek om te leren. Maar ook het middelpunt van het sociale leven in de buurt.

Bij Jan zijn veel activiteiten begonnen waar iedereen nog goede herinneringen aan bewaart. Wie herinnert het zich niet, vechten met de ijsbeer? Of de aanleg van de crossbaan voor sportieve fietsers?

In de eerdere afleveringen halen twee buurtbewoners met een lange staat van dienst - Metje Steding en Gina de Goede – herinneringen op aan het Vissershop.

ZaanTV wordt in Zaanstad uitgezonden door ZIGGO via kanaal 36 via de mediabox en kanaal 337 via de omschakeling van analoog naar digitaal. En op kanaal 45 in Wormerland. Via KPN is ZaanTV te zien op kanaal 1418.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl