Mei- of toch herfstvakantie?

03-05-2021 12:26

Mei- of toch herfstvakantie?

STREEK - Tussen de buien door zal het niet veel warmer worden dan 10 of 11 graden. Dat is het bericht dat Wouter van Bernebeek van Weerplaza laat horen als hem gevraagd wordt naar zijn plannen in de meivakantie.

De meteoroloog laat daar meteen op volgen dat het vanaf volgend weekend warmer zal gaan worden. 'Zeg maar gerust: warm! In het zuiden van Nederland is zelfs een zomerse temperatuur van 25 graden mogelijk.'  

De meivakantie doet deze week meer aan een herfstvakantie denken. Vooral aanstaande dinsdag en woensdag worden zeer wisselvallige dagen met soms fikse buien. Met name landinwaarts kan daarbij hagel en onweer voorkomen. 

Ook gaat het fors waaien. Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten in de nacht van maandag op dinsdag in het westen en zuiden van het land en heeft code geel afgegeven. 


Aangenaam voorjaarsweer
Ook na Bevrijdingsdag, woensdag, is de kans op buien elke dag aanwezig. Maar er is ‘licht’ aan het einde van de tunnel. Er zijn ook lange droge momenten mogelijk met nu en dan zonneschijn. ,,In de zon en uit de wind is het soms best aangenaam voorjaarsweer.”

Vanaf donderdag en vrijdag maakt het wisselvallige weer plaats voor sterk oplopende temperaturen. In het weekend van 8 en 9 mei wordt het warmer. Zaterdagmiddag was het op de Gedempte Gracht in ieder geval nog geen reden om al te zomers de stad in te gaan. Ook bij de waterspeelplaats bleef iedereen uiterst voorzichtig. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl