Menno Vloon naar grote hoogte

31-01-2021 20:16

Menno Vloon naar grote hoogte

STREEK - Lycurgus atleet Menno Vloon heeft kwalificatie voor de EK indoor (begin maart in het Poolse Torun) en de Olympische Spelen afgedwongen. Bij het polsstokhoogspringen heeft Vloon het Nederlands record indoor verbeterd. Hij reikte bij de meeting uit de World Indoor Tour in Düsseldorf tot een hoogte van 5,81 meter. Daarmee kwam hij 6 centimeter hoger dan het oude record van 5,75 meter, dat op naam stond van Rens Blom en Rutger Koppelaar.

Menno Vloon kwam in de achterliggende zomer in het nieuws omdat hij - naar voorbeeld van Renaud Lavillenie - Corona-proof trainde in de tuin van zijn trainer Christian Tamminga. Dat leverde spectaculaire beelden op, maar ook prima prestaties in de nazomer toen er wel weer wedstrijden waren. Daarbij presteerde Menno vooral heel stabiel wat in het verleden nog wel eens zijn bottleneck was.

In de regen en wind tijdens het NK ging na 5.75 de lat naar recordhoogte 5.86. Dat mislukte, maar een paar weken later scherpte hij zijn beste seizoenshoogte tijdens de Gouden Spike nog aan naar 5.76 meter. Daarmee sloot hij het jaar af op de 8e plaats op de Europese ranglijst.

Voor Vloon is het vandaag behaalde resultaat zijn tweede Nederlands record. Extra knap gezien het feit dat hij herstellende is van corona. De Zaankanter bezit ook het record in de buitenlucht met 5,85. Hij ging in Düsseldorf in zijn derde poging over 5,81 en probeerde het nog op 5,86. Na twee mislukte pogingen staakte hij de strijd. De vreugde was er niet minder om!

Foto KNAU

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl