Mercedes in vlammen op

10-01-2022 15:45

Mercedes in vlammen op

STREEK - Het lijkt maar niet op te houden. Afgelopen nacht rond 1.00 uur brandde een Mercedes volledig uit op de hoek M.L. Kingweg / Indigostraat. In verschillende delen van de stad was het de afgelopen maanden vaker raak.

Aan de Dominee Martin Luther Kingweg wordt gewerkt. De inmiddels afgebrande Mercedes staat op de laatste parkeerplaats voor een wegonderbreking. De brandweer was snel aanwezig om te blussen, maar van de auto bleef weinig meer over. Het is nog niet vastgesteld of de brand is aangestoken, maar een woordvoerder van de politie zegt dat het daar wel naar neigt.

Vijfde brandstichting
Als de auto daadwerkelijk in brand is gestoken zou dat sinds augustus in ieder geval de vijfde brandstichting zijn rond auto's in Zaandam. Volgens de politie zijn de branden in de Galjoenstraat (22 augustus), de Oude Zwan (24 augustus), de Koning Davidsstraat (3 september) en de Else Mauhsstraat (5 januari) sowieso aangestoken.

Bij de Koning Davidsstraat in september betrof het een brand bij een garage onder een wooncomplex. Slachtoffer Gonny Hin vertelde toen aan NH Nieuws juist niet aan brandstichting te denken.

De autobranden aan de Fluitekruidweg op 22 september zijn waarschijnlijk aangestoken, maar een technische oorzaak kan niet uitgesloten worden. Van een eerdere brand op 24 oktober in de Max Havelaarstraat is brandstichting uitgesloten, die had een technische oorzaak.

Door Tom van Midden/NH Nieuws

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl