Metropool Regio Amsterdam onder vuur

Gepubliceerd: 18-10-2019 14:10

Metropool Regio Amsterdam onder vuur

ZAANSTAD - Nadat al eerder over de begroting van de Metropool Regio Amsterdam (MRA) is gesproken in een Zaanstadberaad, kwam dit punt donderdag opnieuw aan de orde. Voor de meeste partijen was dit aanleiding om opnieuw het functioneren van de MRA aan de orde te stellen.

Groen Links heeft een motie ingediend waarmee een stevig signaal af is gegeven richting de MRA over het functioneren. Volgens een aantal fracties zijn de resultaten van de MRA onvoldoende zichtbaar. POV vindt het zonde om ruim acht miljoen in een 'praatclubje te steken'. De SP ziet voornamelijk achterhaalde politiek van meer groei, meer toeristen terug in de begroting en mist natuur en milieu.

Burgemeester Jan Hamming, de portefeuillehouder van dit punt, gaf aan dat de raad de opbrengsten van de MRA voor Zaanstad niet moet onderschatten. Er is veel geld binnen gehaald op de gebieden van verkeer en vervoer, onderwijs. Volgens Harrie van der Laan zijn die niet de verdienste van de MRA. Maar als het gaat om verkeer en vervoer van de Vervoersregio.

Voorlopig is de tariefsverhoging van € 0,03 per inwoner van de baan zolang er geen evaluatie heeft plaatsgevonden.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl