Mevrouw Francina Schipper-Jansen 100 jaar jong

Gepubliceerd: 13-07-2020 10:07

Mevrouw Francina Schipper-Jansen 100 jaar jong

STREEK - Weer een 100-jarige in de Zaanstreek. Burgemeester Jan Hamming en zijn vrouw Roya hebben het er maar druk mee. Dit keer een kranige mevrouw Francina Schipper – Jansen zij is op 10-07-1920 geboren in Bleiswijk. Later is het gezin verhuisd naar een boerderij aan de Oostzanerdijk 197 in Amsterdam. Ze heeft als kind in Tuindorp-Oostzaan op de Christelijke Julianaschool gezeten. Daarna op de Rooms-katholieke huishoudschool in de Oostzijde in Zaandam. Haar opleiding tot kleuterleidster heeft ze gedaan bij Christelijk kleuteronderwijs aan de Vinkenstraat in Zaandam.

Haar eerste baan was bij een kleuterschool in een kerk in Oostzaan. Daarna een kleuterschool in de Bleekerstraat in Zaandam. Vervolgens een kleuterschool in de Zuiderkerk in Zaandam. Toen ze trouwde, op 28 april 1954, met Cornelis Schipper stopte ze met werken.
Ze kreeg 3 dochters (Sita, Aty en Ruth), 9 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen. Vanaf 1961 is ze weer gaan werken als kleuterleidster. Begin jaren 70 is ze als hoofdleidster gaan werken in het Hoornseveld. Later is ze directrice geworden van kleuterschool het Haventje aan de Loggerstraat in Zaandam. Zij heeft ook voor die school de eerste paal geslagen. Daar heeft ze met veel inzet en plezier gewerkt tot ze op 63 jarige leeftijd met pensioen ging.
Het echtpaar Schipper-Jansen had een huisje in Ermelo waar ze veel samen hebben kunnen genieten van hun nieuwe vrije tijd. 14 jaar geleden overleed de echtgenoot van mevrouw Schipper-Jansen.
Ze is nog steeds actief bijvoorbeeld bij de wekelijkse gymclub van Kracht en Vlugheid en de knutselclub van de kerk. Daarnaast houdt ze van bloemschikken, wandelen en sociale contacten en met name haar vriendinnen. Bron: Gemeente Zaanstad Foto: Pascal Fielmich

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl