Mevrouw Fronik: ´Honderd jaar op de elfde van de elfde´

Gepubliceerd: 12-11-2021 7:11

Mevrouw Fronik: ´Honderd jaar op de elfde van de elfde´

WORMERVEER - De elfde van de elfde is de dag wanneer Prins Carnaval om 11.11 uur een bijeenkomst heeft met zijn Raad van Elf en kinderen vieren ´s avonds Sint-Maarten. Op dezelfde dag was het ook groot feest voor mevrouw Fronik-De Dood die maar liefst honderd jaar is geworden. Samen met haar familie heeft zij in de middaguren dit lustrum gevierd in de Acht Staten.

Speciaal voor deze verjaardag zong zangeres Diva Milène van der Smissen het Nederlandse repertoire dat mevrouw Fronik als geen ander kent. De honderdjarige zong uit volle borst mee. Ook burgemeester Hamming deed een duit in het zakje door een verjaardagsliedje te zingen. “Ik heb enorm genoten”, reageerde de jarige job op de muzikale bijdragen.


Mevrouw Fronik is een moeder die volgens haar zoon Chris altijd voor zijn zus en hem thuis was. Veel brei- en haakwerkstukken maakte zij dan. Tot zelfs dik na haar tachtigste stond mevrouw Fronik als actrice op het toneel en ook als zangeres bij Bel Canto in Oostzaan, waarvan zij één van de oprichters was.

Op 11 november 1921 is mevrouw Fronik geboren in Oostzaan. De lagere school volgde zij aan de Kerkbuurtschool in het dorp. Hierna ging de Oostzaanse naar de huishoudschool in Zaandam. Tijdens de kermis in Oostzaan leerde zij haar echtgenoot Reinier Fronik kennen. Zij trouwden op 17 augustus 1944. Vanaf die tijd woonde het echtpaar in Zaandam, eerst aan de Gassteeg en later aan de P.J. Troelstralaan. Zij kregen twee kinderen: dochter Elisabet Maartje (26 maart 1945) en zoon Christoffel Pieter (19 november 1949) én vijf kleinkinderen plus vier achterkleinkinderen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl