Micky van de Ven in Jong Oranje

09-11-2021 13:38

Micky van de Ven in Jong Oranje

WORMER - Uitgerekend na het weekeinde waarin hij zijn debuut maakte in het vlaggenschip van VFL Wolfsburg in de Duitse Bundesliga heeft Micky van de Ven een uitnodiging gekregen voor Jong Oranje.

De 20-jarige verdediger stapte afgelopen zomer met de nodige bombarie over naar de ploeg van toen nog trainer Mark van Bommel. Twee jaar debuteerde onze streekgenoot in het eerste elftal van FC Volendam, waarna hij langzaam maar zeker uitgroeide tot sterkhouder en één van de grootste talenten in de Keuken Kampioen Divisie. Zijn naam zong rond bij diverse andere clubs zoals Olympique Marseille en Wolfsburg.

De keuze viel op de laatstgenoemde club. Daar heeft Van Bommel inmiddels zijn spullen ingeleverd en na een aantal reservebeurten was het afgelopen weekend zover dat Van de Ven zijn debuut maakte in de Bundesliga. De Wormer sporter kreeg in de tweede helft ruim een half uur de tijd om zich te laten zien. En die kans heeft hij waargenomen.

De verdediger - ooit op de velden van WSV'30 gescout voor Jonger Oranje - neemt bij Jong Oranje de plaats in van de geblesseerde Neraysho Kasanwirjo (FC Groningen). Jong Oranje speelt vrijdag in Almere de EK kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije en maandag uit bij Gibraltar.Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl