Mijlpaal voor Zaanradio presentator Peter Daniëls: 750e live uitzending Elastique

25-06-2019 12:43

Mijlpaal voor Zaanradio presentator Peter Daniëls: 750e live uitzending Elastique

ZAANSTREEK - ,,Een keer per jaar kan mijn uitzending niet doorgaan: tijdens het Dam tot Damweekend. Op alle andere zondagen van het jaar ben ik tussen 11.00 en 12.00 uur live te beluisteren op Zaanradio. Het is een erezaak!”, zegt Peter Daniëls enthousiast. Afgelopen zondag presenteerde hij de 750e live uitzending van Elastique. Reden voor een feestje in de Zaanradio studio.

Natuurlijk waren er lovende woorden en bloemen. RTV Zaanstreek voorzitter Jelle Linnekamp (links op bijgaande foto) grapte ,,Ik heb je programma inmiddels al zo vaak gehoord, maar kon aan de muziekmix vanaf het begin geen touw aan vastknopen.” Waarop Peter ad rem zei ,,Logisch, mijn programma heet niet voor niets Elastique. Het is een muzikaal rekbaar programma. Dat wil zeggen ‘voor elck wat wils’.”

Onnavolgbaar
Maar liefst veertien en een half jaar is Peter Daniëls praktisch onafgebroken op zondagmorgen in de Zaanradio studio te vinden voor zijn live programma. Gewapend met stapels cd’s en een strakke playlist wordt er in Studio 2 een gevarieerde radioprogramma ter plekke gemaakt. Muziek voor een zo breed mogelijk publiek op eigen onnavolgbare wijze gepresenteerd. Met ‘net even andere versies van (bekende) nummers, interessante weetjes, met curieuze wendingen en soms een regelrechte primeur’.

Uitslapen?
Inmiddels is Peter verantwoordelijk voor de presentatie, samenstelling én techniek. Heeft hij niet de behoefte gehad zijn programma op te nemen zodat hij op zondag eens kan uitslapen?
,,Ik moet er niet aan denken! Elastique is mijn programma en dat moet live. Geen onjuiste weerberichten omdat ze zijn opgenomen. Ik kijk gewoon naar buiten en vertel de luisteraar of het regent, waait of de zon schijnt. Ik ga voor actuele berichtgeving”, zegt de man die de presentatiestijl van de beroemde Nederlands radio- en televisiepresentator Willem Duys graag hanteert.

Frequenties
Ook komende zondag is Peter Daniëls weer live op Zaanradio te beluisteren tussen 11.00 en 12.00 uur. Zaanradio is in Zaanstad en Wormerland op de kabel en in de ether te ontvangen. In Zaanstad zijn de frequenties 103.3 FM (kabel) en 107.1 FM (ether). In Wormerland op de kabelfrequentie 89,0 FM. Zaanradio wordt ook gestreamd via www.rtvzaanstreek.nl. Of is te beluisteren via de mediabox, ZIGGO kanaal 1367 of KPN kanaal 1118.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl