Minder voetbal dan gedacht op zaterdag

10-10-2020 20:15

Minder voetbal dan gedacht op zaterdag

STREEK - De laatste weken stijgt het aantal Corona besmettingen in Nederland explosief. Ook de Zaanstreek ontkomt helaas niet aan deze ontwikkeling. Her en der worden wedstrijden uitgesteld vanwege COVID-19. Dat maakt het afgewerkte programma van heden minder compleet dan vooraf verwacht.

In de tweede klasse is dat merkbaar. De perikelen zijn bij FC Zaandam niet voorbij gegaan. In de voorbije periode heeft het Corona virus binnen de club meerdere mensen direct of indirect geraakt. ‘En nog steeds merken wij binnen de vereniging de gevolgen van Corona’ zo liet het bestuur van FC Zaandam weten. Als gevolg daarvan heeft het bestuur unaniem het besluit genomen om alle thuiswedstrijden van FC Zaandam van dit weekend vanwege Corona af te gelasten. De kraker tegen HBOK kon daarom niet doorgaan.

Op sportpark Kalverhoek kwam ZCFC wel binnen de lijnen. Tegenstander DEM bleek een maatje te groot getuige de 1-4 Beverwijkse zege. Op de foto van Theo van Vlaanderen een beeld uit de wedstrijd.

In de vierde klasse kwamen niet alle strijders binnen de lijnen. Desondanks was er voldoende te genieten. Door het onregelmatige programma zijn er al diverse verschillen te zien in de stand. Sporting Krommenie het ongeslagen Zaanlandia via een 4-2 zege een halt toe te roepen. RCZ moest lijdzaam toezien hoe Westzaan er met een 0-3 zege van door ging. Op eigen veld wist Rood Wit Zaanstad haar gast (Jisp) met 4-0 te verslaan. Op eigen grond moest KFC de eer aan Beemster laten (1-3) waar DZS bij Purmerland geen twijfel liet bestaan over de verschillen tussen beide teams (1-6). De Neckers zijn nu de ongeslagen koploper.

UITSLAGEN ZATERDAG 10 OKTOBER
3A
ZCFC-DEM 1-4
4B
Sporting Krommenie-Zaanlandia 4-2
RCZ-Westzaan 0-3
Rood Wit Zaanstad-Jisp 4-0
KFC-Beemster 1-3
Purmerland-DZS 1-6

INHAALPROGRAMMA 4B DINSDAG 13 OKTOBER
Fortuna Wormerveer - RCZ, SDOB-KFC, Zaanlandia-Rood Wit Zaanstad

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl