Minimaal vier weken geen amateursport, ook geen Zaansport

14-10-2020 15:42

Minimaal vier weken geen amateursport, ook geen Zaansport

STREEK - Wie dat leest denkt wellicht 'nou en'. Toch zal het voor hele hordes sportliefhebbers een lastige/moeilijke maand gaan worden. Want wat zijn de alternatieven? Dat zal de komende dag/dagen blijken als de clubs, de sporters, de trainers creatieve oplossingen gaan vinden. De komende sportloze weken hebben ook direct gevolg voor de uitzendingen van Zaansport, het best beluisterde radioprogramma vanaf 14.00 uur op de zondagmiddag.

Een hele ploeg gemotiveerde medewerkers maakt het mogelijk dat er wekelijks op prima wijze gevolgd kan worden hoe het er op de velden aan toe gaat. Dat is in één klap over.

Dinsdagavond werden - zover de redactie bekend - de laatste amateursportwedstrijden in deze streek afgewerkt. Het Zaterdagmiddag elftal van Fortuna Wormerveer speelde voor de competitie tegen een piepjong RCZ. De ervaren Gladoren wonnen die partij met 10-0 en staan nu in de vierde klasse B met het beste doelsado in de afdeling met één wedstrijd minder gespeeld als tweede genoteerd achter het eveneens ongeslagen DZS.

In Wormer oefenden de eerste en tweede teams van de korfbalverenigingen GG/IJskoud de Beste en Blauw Wit A in de zaal. Dat leverde de thuisploeg twee nederlagen op (tweede 23-27 en eerste 19-28). De Korfbal League start vrijdagavond 23 oktober met het duel tussen TOP/SolarCompleet en Fortuna/Delta Logistiek. De Wormers openen een dag later thuis tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Op bezoek bij DVO/Accountor gaat KZ/Thermo4U proberen haar eerste punten te bemachtigen.

De voor woensdagmiddag en -avond vastgestelde KNVB bekerwedstrijden zijn verplaatst. Veel duels zouden net voor of net na 22.00 tot hun einde komen, afhankelijk van of het bijvoorbeeld op penalty’s aan zou komen. Om vragen en twijfels daarover te voorkomen, besloot de KNVB om alle duels van vanavond af te gelasten. Op deze manier is er voor iedereen duidelijkheid en worden niet de grenzen van de maatregelen opgezocht.

Spelregels voor sport in het kort
Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, komen er nieuwe maatregelen voor sport. In het kort zijn de spelregels voor het sporten vanaf 14 oktober 22:00 uur:

  • Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
  • Maximaal 4 personen mogen samen sporten.
  • Voor individuele binnensporten geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.
  • Voor individuele buitensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten zolang er meer dan 1,5 meter tussen de groepjes zit. En zolang er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes en zij niet mengen.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld. En kinderen met klachten blijven thuis.
  • Publiek bij sport is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl