Minister van Justitie en Veiligheid onderzoekt Assendelft

Gepubliceerd: 16-09-2021 9:09

Minister van Justitie en Veiligheid onderzoekt Assendelft

ZAANSTAD - Terwijl er in Den Haag gekissebisd wordt over een nieuw te vormen kabinet is het demissionair Minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus die, met burgemeester Jan Hamming als zijn secondant annex gids, woensdagmiddag 15 september op werkbezoek was in Assendelft.

Het duo bracht een bezoek aan basisschool De Delta en JongerenHUB Noord in Assendelft. Daar gingen ze onder andere in gesprek over “Back on Track”. Dat is een project waarbij de gemeente, samen met partners als onderwijs, jongerenwerk en politie, met vroegtijdige interventies wil voorkomen dat de Zaanse jeugd al op vroege leeftijd in aanraking komt met criminaliteit.

Bij het bezoek aan OBS De Delta werd gesproken over de 'school als centrale plek in de wijk'. De minister liet zich bijpraten over dat wat er binnen de schoolmuren gedaan wordt en gedaan kan worden om kinderen te helpen hun talenten te ontwikkelen. Daarna wandelde het gezelschap naar de JongerenHUB. Hier ging minister Grapperhaus in gesprek met jongeren en jongerenwerkers over hun ervaringen.

"Wat ik goed vind aan de Zaanse aanpak is het beginnen op jonge leeftijd", gaf de minister aan. "Juist dan kunnen we kinderen de handvatten bieden om de juiste keuzes te maken. Preventie begint niet op 16-jarige leeftijd, maar veel eerder, namelijk in de laatste jaren van de basisschool."

Burgmeester Hamming heeft de mening dat alle kinderen gelijke kansen zouden moeten hebben om hun dromen waar te maken. “In Zaanstad werken de meeste kinderen en jongeren dagelijks keihard aan een mooie toekomst. Voor sommigen van hen is dit erg moeilijk. Ze groeien op onder lastige omstandigheden of in een omgeving waar de criminaliteit een aantrekkelijk alternatief lijkt te bieden. Wij vinden het heel belangrijk om juist deze jongeren kansen te bieden om hun dromen waar te maken. Met “Back on Track” komen we in actie en daar ben ik heel blij mee. Het Rijk heeft een deel van de middelen voor Back on Track beschikbaar gesteld. Het is daarom goed dat we aan de minister kunnen laten zien op welke manier we dat geld besteden”.

Foto's Rutger Rog

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl