Mogen we nu wel of niet op 11 november langs de deuren gaan?

23-10-2020 07:10

Mogen we nu wel of niet op 11 november langs de deuren gaan?

STREEK - De Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland heeft op 22 oktober gemeld dat het vieren van Sint-Maarten gedaan mag worden binnen de huidige maatregelen. Wie samen met zijn kind langs de deuren wil gaan doet dat veilig en de navolgende voorzorgsmaatregelen.

Ga alleen met het eigen gezin of met een klein, vast groepje langs de deurenBied traktaties aan op afstand, bijvoorbeeld op een tafel of dienblad bij de voordeur. Organiseer geen activiteiten in de straat of buurt waarbij volwassenen in een groep bij elkaar komen. Bij klachten: blijf binnen, loop niet mee en doe niet open. Houd minimaal 1,5 meter afstand.

Politiek
Dit alles doornemend was het POV fractieleider Harrie van der Laan die meteen in de pen klom. Om 
de burgemeester de ruimte te geven zich voor te kunnen bereiden op de update van 18.30 uur diende Van der Laan vanmiddag om 16.50 uur een aantal vragen van de Partij voor Ouderen en Veiligheid in. 

Deze vragen zal Van der Laan namens de Partij voor Ouderen en Veiligheid tijdens de update aan de burgemeester stellen.

1. Verschillende veiligheidsregio’s raden Sint Maarten lopen af. Hoe zit dat met Zaanstreek Waterland? Met voldoende afstand is dit toch een minimaal risico?

2. Wij krijgen verschillende signalen dat bij de politie Zaanstreek het halve korps thuiszit met corona klachten en lang wachten op testen. Agenten zouden niet meer in koppels rijden maar rijden zij hierdoor alleen in een politieauto. Kloppen deze signalen en welk effect heeft dit op inzet en risicobeheersing? Welk effect heeft dit op de beschikbare middelen?

3. Graag ontvangen wij elke twee weken een overzicht van de besmettingen in Zaanstad per wijk bij de bestuursbrief van de GGD. Is dit mogelijk? Zo nee, waarom niet?

4. Heeft u een verklaring voor de zwabberende cijfers van Zaanstad? Deze zijn in de afgelopen dagen op en neer gevlogen van 33 afgelopen weekend naar 202 gisteren en vandaag 64? 

Onderwijs
Behalve de politiek is het veel ouders van schoolgaande kinderen steeds onduidelijker dat er wel nog steeds met 30 kinderen in een klaslokaal mag worden gewerkt. 

Over- en Sluispad
De bewoners van het Sluispad en Oversluispad in Wormerveer besloten al eerder hun altijd drukbezochte Sint Maartenviering voor dit jaar te laten vervallen. Op de foto een beeld van een eerdere editie


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl