Molukse gemeenschap doet verzoek om gift

Gepubliceerd: 07-02-2020 8:02

Molukse gemeenschap doet verzoek om gift

WORMERVEER - Een groep uit Molukse wijk in Wormerveer maakte tijdens de raadsvergadering van donderdag gebruik van de mogelijkheid om in te spreken. Zij vroegen om een donatie om de gevolgen van de aardbeving van vorig jaar september te bestrijden. 

De aardbeving heeft de eilanden Ambon, Ceram en Haruku zwaar getroffen. Na de aardbeving ebben zich nog een fors aantal naschokken voorgedaan. De groep Molukkers gaf aan dat door de aanwezigheid van de Molukse wijk in Wormerveer Zaanstad al jaren lang verbonden is met het getroffen gebied omdat veel van de inwoners van die wijk hun roots daar hebben liggen.

Vanuit diverse fracties kwamen vragen naar voren wat er nodig is en hoe gezorgd wordt dat een eventuele gift op de juiste plek terecht komt. Daarvoor is het de bedoeling de gift aan het Rode Kruis of een daaraan gelieerde organisatie te geven.

De Raad vraagt zich af of het gebruikelijk is dat de gemeente giften geeft. Dat wordt nader uitgezocht. Vanuit de raad kwamen geen concrete toezeggingen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl