Mooi droog visstekje voor slim zestal

10-07-2019 16:31

Mooi droog visstekje voor slim zestal

KOOG AAN DE ZAAN – Je hebt er lang naar uitgekeken, maar eindelijk is het zover. De zomervakantie is begonnen! Met je hengels, nieuwe dobbers, vers visdraad en 'het geheime deegje voor de vangst van het jaar' is het tijd om als sportvis fan de slootkant op te zoeken. Maar dan valt de regen met bakken uit de lucht… Balen!

Mike Bijmholt, Mick Salden, Wesley Bijmholt, Nike Klaassen, Daan Salden en Davey Berko (v.l.n.r.) lieten zich niet uit het veld slaan door het regengordijn dat vandaag neerviel. Ze vonden een prima visstek waar ze droog hun hengeltje uit konden gooien.

Het zestal had zich slim verschanst onder de luifel van Paul’s Eethuis, te vinden bij het NS-station van Koog aan de Zaan. Een antwoord op de vraag of de vissen een beetje willen bijten met dit weer was eigenlijk niet nodig. ‘Ja! Je hebt er weer een’, klonk het enthousiast. En een pocketformaat rietvoorn werd binnengehaald terwijl uw doorweekte redacteur hun namen noteerden en bijgaande foto maakte.

,,We vangen voornamelijk voorn en brasem”, aldus de jeugdige sportvissers die voorlopig nog wel even onder de luifel zullen moeten doorvissen want de voorspelling is niet al te best voor komende dagen. Althans, voor mensen. De droge natuur juicht de malse zomerbuitjes toe. Het blijft nog enkele dagen wisselvallig zomerweer met soms zelfs kans op onweersbuien. Vanaf het weekend wordt het droger en iets zonniger. ‘Typisch Nederlands zomerweer’ zeggen we dan maar.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl