Moosje Moos winnares achtste ronde Zaanse kunstquiz

Gepubliceerd: 16-04-2019 7:04

Moosje Moos winnares achtste ronde Zaanse kunstquiz

ZAANSTAD – Het bleek een lastige opgave: Pasillo. Het kunstobject dat door Anneke Schollaardt is gemaakt en is geplaatst bij het Zaanse Museum/de parkeerplaats bij de Zaanse Schans. Moosje Moos wist het goede antwoord en wint hiermee de waardecheque van 25 euro, beschikbaar gesteld door Artzaanstad. Van harte gefeliciteerd met de prijs. Artzaanstad neemt contact met u op. 

,,De gemeente Zaanstad gaf opdracht voor het maken naar aanleiding van het Zaans museum. Uitgangspunt vormde de stormachtige industriële ontwikkeling die de Zaanstreek doormaakte. Met name als gevolg van scheepsbouw en molenindustrie. Het beeld ontleent zijn kracht aan water, wind en vanzelfsprekend de mens’, aldus omschrijft de kunstenares haar werk en opdracht.

Negende ronde
Komen we al weer bij de negende aflevering van de grote Zaanse kunstquiz die RTV Zaanstreek in samenwerking met Artzaanstad houdt: waar is bijgaand kunstobject te vinden? Het lijken overblijfselen van een opgraving... Maar in een Zaanse woonwijk? Waar is dit kunstwerk te vinden?

Meedingen naar de prijs is simpel: word volger op Facebook van RTV Zaanstreek https://www.facebook.com/RTVZaanstreek/ en geef het antwoord. Wie niet zijn antwoord wil verraden, kan het ook mailen naar info@rtvzaanstreek.nl Noem de straatnaam en/of omschrijf de locatie.

Win 25 euro
Wie dit doet vóór maandag 6 mei maakt kans op de Artzaanstad cadeaubon van 25 euro. De winna(a)r(es) krijgt persoonlijk bericht van Artzaanstad. Over de uitslag is geen correspondentie mogelijk.

Artzaanstad: goed moment om nu binnen te stappen
Bij Artzaanstad, Grote Hulzen 11 (Hembrugterrein) is momenteel de fototentoonstelling Look at me! te zien. Een expositie die de kijker uitdaagt verder te kijken dan ‘het mooie plaatje’. Ontdek de fotograaf, de mens achter de foto, maar misschien ook jezelf in het portret. Zie hoe verschillend we zijn en hoe de fotografen dit ieder op een eigen manier verbeelden. Look at me! is confronterend, dromerig, divers, meesterlijk, naakt, bedekt, kleurrijk of juist ingetogen.

De deelnemende kunstenaars zijn: Jasper Abels, Jack Burger, Daniek Dijkstra, Sven Signe den Hartogh, Hendrik Kerstens, Elizabeth Koning, Tanneke Peetoom, Carla van de Puttelaar (courtesy Roy Kahmann gallery), Jitske Schols, Kenneth Stamp, Rogier van ’t Slot (courtesy Project 2.0 Den Haag), Ruben Timman en
Hans Withoos.

Look at me! is te zien tot en met 18 mei. Toegang gratis. Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, eerste zondag van de maand van 11.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.artzaanstad.nl
Ook fijn: de auto staat gratis voor de deur.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl