MRA Verstedelijkingsstrategie onderwerp van regionale raadsledenbijeenkomst

16-11-2020 16:59

MRA Verstedelijkingsstrategie onderwerp van  regionale raadsledenbijeenkomst

STREEK - Het regionale griffieteam, Marleen Catsburg-Reurslag, raadsadviseur Zaanstad, Esther de Haan-Burghgraef, raadsadviseur Purmerend en Martien Timmerman, raadsgriffier Beemster hebben de raadsleden, duoraadsleden, commissieleden, collegeleden en gemeentesecretarissen uitgenodigd voor een bijeenkomst die geheel in het teken zal staan van de MRA Verstedelijkingsstrategie.

Eerder al (23 september j.l.) konden de genodigden aan de hand van een algemene presentatie over dit traject al even kunnen ‘ruiken’ aan de inhoudelijke opgaven voor Zaanstreek-Waterland. Op 18 november gaat het gezelschap hier mee verder en gaat dan dieper in op drie inhoudelijke thema’s die in de MRA Verstedelijkingsstrategie een belangrijke rol spelen: Landelijk gebied, Wonen en Bereikbaarheid. De bijeenkomst is vanwege het coronavirus niet fysiek, maar (volledig) digitaal.

In het plenaire deel pakken de aanwezigen de draad weer op, waar zij op 23 september gebleven zijn. 'Waar ging het ook al weer om in de MRA Verstedelijkingsstrategie, waar staan we nu en wat gaat er de komende tijd gebeuren, in de deelregio, op het niveau van de MRA en in de overleggen tussen Rijk en MRA? Wat gaan we doen vandaag en hoe verhouden de drie thema’s zich tot de andere thema’s? Gaat het alleen over zaken die we met Rijk moeten bespreken, of zijn er dingen waar we het eerst zelf vooral over eens moeten worden, in Zaanstreek-Waterland of als MRA?'


Na deze inleiding zal er (digitaal) uiteen worden gegaan in drie parallelle groepen. Dit zal geschieden in twee ronden zodat iedereen aan twee van de drie thema’s mee kan doen. Bij elke sessie zal er vanuit het team van de MRA Verstedelijkingsstrategie een korte presentatie zijn, waarna discussie volgt.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl