Museum locatie leidt tot ergernis POV

Gepubliceerd: 13-12-2019 9:12

Museum locatie leidt tot ergernis POV

ZAANDAM - Wethouder Munnikendam heeft in de optiek van de POV een document waarin diverse locaties zijn onderzocht voor de vestiging van een tweede museum in Zaanstad achtergehouden. Eén van de locaties was de voormalige telefooncentrale op de Krimp in Zaandam. 

Daarom vroeg de POV tijdens de gisteren gehouden gemeenteraadsvergadering waarom dit stuk geheim zou moeten worden gehouden en waarom een stuk uit november 2018 niet aan de raad is verstrekt.

Op 29 oktober heeft de wethouder gesteld het stuk niet te kennen daarmee is de raad niet dan wel onjuist is geïnformeerd. De SP is het met de POV eens.

Er werd door de POV een motie van wantrouwen ingediend, de tweede in zes weken, tegen wethouder Munnikendam. Ditmaal met steun van de gehele oppositie bestaande uit de SP, Democratisch Zaanstad, Liberaal Zaanstad, Partij voor de Dieren, Denk en fractie Hotterman.

Omdat de partijen van de coalitie de gelederen gesloten hielden, heeft de motie het opnieuw niet gehaald. De motie is met 17 voor en 21 tegen verworpen.

 

Op bijgaande foto het typisch Zaanse Krimp waar aan het eind van dit pad links het pand van de oude telefooncentrale staat.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl