Muzikaal hoogstaande kerstnachtdienst in De Ontmoeting

Gepubliceerd: 17-12-2019 7:12

Muzikaal hoogstaande kerstnachtdienst in De Ontmoeting

ZAANDIJK – Samen de reis van je leven maken naar Bethlehem met muzikale gidsen als bariton Marco Bakker, dwarsfluitiste Erica Vogel en organist Dub de Vries: het kan tijdens de kerstnachtdienst in De Ontmoeting, Parklaan 1 in Zaandijk. 

De sterke combinatie van de getalenteerde dwarsfluitiste Erica Vogel, orgelvirtuoos Dub de Vries en bariton Marco Bakker maakt het waard om dinsdag 24 december in de agenda te noteren als ‘vertrekdatum’.

Erica Vogel
Erica Vogel werd op 6 juli 1999 geboren en kwam op vijfjarige leeftijd in aanraking met de dwarsfluit. Dat verliep zo goed dat ze al op haar zestiende toegelaten werd tot de vooropleiding op Conservatorium. Vanaf 17-jarige leeftijd begon Erica aan haar hoofdvakopleiding Klassiek Dwarsfluit. Naast haar gewone lessen volgde ze masterclasses werd uitgenodigd lessen te volgen op het Conservatorium in Utrecht. Sinds 2012 doet ze mee aan diverse concoursen waarbij ze verschillende prijzen wist te behalen. Inmiddels is Erica zowel uitvoerend- als docerend musicus en heeft ze ervaring met zowel orkest- als solo-optredens. Ook verleende ze medewerking aan tv- en radio opnames.

Marco Bakker
Behoeft deze Nederlandse topzanger nog verdere introductie kun je je afvragen. Want reeds in 1965 debuteerde Marco Bakker tijdens het Holland Festival. In zijn lange loopbaan bouwde Marco een breed opera- operette en concertrepertoire op en werd uitgenodigd in diverse concertzalen in binnen-en buitenland. Marco werd internationaal vooral bekend door zijn rol van Graaf Danilo in Lehar’s Lustige Witwe. Zo zong hij meer dan 300 maal de Christuspartij in Bach’s Mattheus Passion onder meer in Berlijn, Antwerpen, Londen, Wenen en Amsterdam.

Marco heeft nog steeds niet te klagen over aanbiedingen in binnen- en buitenland. Zijn fantastische stem is uniek. Weinig zangers is het gegeven om op hoge leeftijd nog zo prachtig te kunnen zingen. Een jong klinkende stem, gave techniek en verbluffend interpretatievermogen. Het lijkt alsof Marco de laatste jaren ‘nieuwe’' registers open trekt.

Dub de Vries
Niet als ‘least but not last’ is de medewerking van organist Dub de Vries. Wie kent deze talentvolle Zaanse organist niet? Menige stadsgenoot heeft al eens genoten van concerten waarbij zijn virtuoze beroering van de toetsen je recht in het hart raakt.

Kerstbrood na afloop
De deuren van De Ontmoeting staan tijdens de kersnachtdienst op dinsdag 24 december wagenwijd open om samen op reis te gaan onder vertrouwde leiding van dominee Mirjam Sloots. Aanvang 22.00 uur. Toegang gratis, wel is er een collecte. Na afloop is er Glühwein, warme chocolademelk en kerstbrood.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl