Muzikale reis door Europa maakt ‘tussenstop’ in Reghthuys

Gepubliceerd: 19-04-2019 9:04

Muzikale reis door Europa maakt ‘tussenstop’ in Reghthuys

WESTZAAN – Mezzo sopraan Gerda van Eerde en bariton Ronald Willemsen presenteren op 3 mei een bijzondere muzikale avond in de sfeervolle rechtszaal van het Westzaanse Reghthuys, Kerkbuurt 35. Onder het motto Banneconcerten in ‘t Reghthuys presenteert het muzikale duo dit keer een muzikale reis door Europa met bekende en typisch land gebonden klanken.

Bertie Buis en Leny van Vuure nemen de bezoekers mee op reis met de accordeon als sfeerinstrument. De accordeon zelf mag associaties oproepen aan vermaarde spelers ervan als John Woodhouse en Tonny Eyk, de dames waren wel de eerste in ons land die het Conservatorium verlieten met een afgeronde accordeon-opleiding op zak.

Veel plezier
Inmiddels hebben ze jarenlang praktijkervaring en speelden van kroeg ook op grotere podia. Zij hebben opvallend veel plezier in het maken van muziek en weten het publiek er optimaal bij te betrekken door het spelen van de meest mooie klanken. Ook organisatoren Gerda van Eerde en Ronald Willemsen zingen mee.

Het leven van de organisatoren staat in het teken van de klassieke muziek. Het doel van hun Zaanse Banneconcerten is zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de klassieke meesterwerken, ditmaal typische land gebonden muziekstukken uitgevoerd door de afgestudeerde Conservatoriummuzikanten Bertie Buis en Leny van Vuure.

Opbrengst

Anderhalf jaar geleden ontdekte de Amsterdamse Ronald de schoonheid van het Zaanse Reghthuys. Dat inspireerde hem tot het organiseren van de maandelijkse concerten. De opbrengst van de concerten wordt gebruikt om gratis concertkaarten weg te kunnen geven aan mantelzorgers.

Kaartverkoop
Aanvang 20.00 uur. Kaarten te reserveren via email: ronald.bariton@gmail.com . Meer informatie: www.ronaldwillemsen.com

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl