Na De Krommenieër eindelijk weer blad voor Krommenieërs

02-12-2021 16:13

Na De Krommenieër eindelijk weer blad voor Krommenieërs

KROMMENIE - Jarenlang was er het huis-aan-huisblad De Krommenieër dat alle inwoners en bedrijven in het dorp op de hoogte hield van de ontwikkelingen. Medio september 2019 besloot de laatste uitgever (BDU Media uit Barneveld) het blad uit de markt te trekken. Dat deed zij door haar filiaal in Alkmaar (de plek waar de redacties van alle Noord-Hollandse titels gevestigd waren) failliet te laten gaan. Wat restte was veel onbegrip en grote vraag naar lokaal nieuws.

Dat gat is sinds deze week opgevuld. Het was wethouder Rita Noordzij, wijkwethouder voor Krommenie van de gemeente Zaanstad, die donderdag 2 december het eerste exemplaar van het nieuwe magazine ‘Kijk! Krommenie’ in ontvangst heeft genomen. Dat gebeurde in het Agathepark bij de nieuwe volière voor de dwergpapegaaien.

De wethouder vertelde erg enthousiast over de komst van het nieuwe buurtblad Kijk! Krommenie te zijn. 'Het is belangrijk om verhalen en nieuwtjes over het mooie dorp te delen met elkaar. Dat verbindt inwoners en ondernemers, juist in deze donkere periode dat we minder buitenkomen en elkaar opzoeken.’

Het eerste exemplaar van het maandblad ‘Kijk! Krommenie’ werd overhandigd door André Klijnsma van Optimaal Lokaal Media, de uitgever, en Jaap de Jong, Krommenieër en redacteur.

Kijk! Krommenie wordt een buurtblad voor Krommenieërs over Krommenie en Krommeniedijk, dat elf keer per jaar laat zien wat Krommenieërs doen om van Krommenie het leukste dorp van Zaanstad te maken.

Optimaal Lokaal Media geeft in Wormerland en Wormerveer soortgelijke bladen uit in de vorm van 'Aktief' en 'Reuring'.


Met dank aan Johan Lok, voormalig medewerker van De Krommenieër.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl