Na harde wind keert vorst weer terug

29-01-2019 08:13

Na harde wind keert vorst weer terug

ZAANSTREEK – Na de stevige wind van gisteren, krijgen we tot en met komende maandag te maken krijgen met wisselvallig en vrij koud weertype luidt de voorspelling van het KNMI. Met elke dag kans op, wat onze zuiderburen zo mooi smeltsneeuw (natte sneeuw), noemen.

De temperaturen liggen meest rond of iets beneden het langjarig gemiddelde met in de nachten soms lichte vorst. Geen vijf cm sneeuw, maar Koning Winter kan wel de nodige gladheid cadeau geven. Dat betekent werk voor de 33 medewerkers bij de gemeente die – als het moet - 24/7 letterlijk uitglijers bestrijden.

Filmpje
De gemeente heeft een filmpje gemaakt welke wegen worden voorzien van strooizout en door wie. Verschillende partijen houden de hoofdwegen ijs- en sneeuwvrij. De provincie, het waterschap en het rijk helpen Zaanstad hierin mee. Wie op www.zaanstad.nl de zoekterm 'gladheid’ intypt, vindt de kaart met strooiroutes.

Naast doorgaande hoofdwegen, fietspaden en busroutes komt de strooiploeg ook in actie om stoepen van verzorgingshuizen, winkelcentra, ziekenhuis, doktersposten etc. ijsvrij te houden.

Het gladheidbestrijdingsseizoen duurt tot half april. Bekijk op https://youtu.be/hSkhm-kY2dE het filmpje.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl