Na walking football en walking korfbal nu ook boksen voor ouderen

Gepubliceerd: 30-08-2021 9:08

Na walking football en walking korfbal nu ook boksen voor ouderen

OOSTZAAN - "Het is ouwe-lullen-boksen", zegt Gilbert Hallie grijnzend terwijl hij zijn bokshandschoenen uitdoet. De oud-topbokser organiseert vanaf deze week samen met Mario Walda bokstrainingen in Oostzaan, speciaal voor 55-plussers en hun credo is "Achter de geraniums en computer vandaan, lekker wat doen!"

Door Tom van Midden/NH Nieuws

Het gaat om een pilot vanuit het Nationaal Ouderenfonds, dat met het initiatief OldStars veel verschillende sporten aanbiedt voor ouderen. Zo kijken ze bij veel verschillende sportclubs al niet meer gek op van walking football of zelfs walking korfbal. "Maar dit is wel iets unieks", zegt Hallie. "Het is een pilot, ze willen het ook door heel Nederland doen. Dat vind ik mooi voor de bokssport. Vooral in deze tijd, nu de mensen vaak thuis zitten."

De oud-topbokser - hij werd drie keer Nederlands kampioen bij de senioren - ziet vaak dat ex-boksers in hun oudere dagen niet veel meer bewegen. "Ik kwam ook in een diep gat na mijn bokscarrière. Maar dit soort dingen halen je eruit, je ziet oude bekenden en maakt een gezellig babbeltje."

Dinsdag is de officiële start van de pilot en er komt hoog bezoek: onder andere bokslegende Rudi Lubbers komt langs en doet even mee. Dat klinkt wellicht intimiderend, maar de mannen verzekeren dat ervaring niet nodig is voor de deelnemers. Ze hoeven dan ook zeker niet bang te zijn dat ze direct de ring inmoeten. "Maar je kan wel een beetje bewegen", zegt Walda. "Mensen moeten achter de geraniums en de computer vandaan, lekker wat doen!"

De trainingen zijn elke dinsdag van 10.30 tot 11.30 uur. Wil je meer informatie of inschrijven, kijk dan hier.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl