Natasja Groothuismink kapitein op ROSA schip

28-11-2021 10:08

Natasja Groothuismink kapitein op ROSA schip

ZAANSTAD - De leden van de politieke beweging ROSA hebben de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 vastgesteld. Dat deden zij tijdens de ledenvergadering op zaterdag 27 november. Natasja Groothuismink is unaniem gekozen tot lijsttrekker.

De top 10 bestaat verder, naast een paar enthousiaste nieuwkomers, uit de huidige raadsleden die graag opnieuw vier jaar lang hard willen werken aan het Zaanser, groener en socialer maken van Zaanstad. De top 10 van de lijst ziet er als volgt uit: Natasja Groothuismink, Hans Kuyper,Mariska Schuttevaer, Menno de Haas, Krista van Dalen, Geert van Bemmelen, Ruud Pauw, Ed Langereis, Frank van Schagen en Erik Schaap.

ROSA deed in 1998 voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen en won toen één zetel. Ruud Pauw was in dat jaar lijsttrekker en werd meteen ook fractievoorzitter van de eenmansfractie. Onder leiding van Ruud Pauw groeide de fractie gestaag naar de huidige vier zetels nu. ROSA liet in die jaren zien dat zij met veel kennis van en betrokkenheid bij de stad en haar inwoners vele oplossingen voor een mooiere en betere stad wist te realiseren. Na 24 jaar doet Ruud een stapje terug en draagt hij het lijsttrekkerschap over aan Groothuismink.

Zij is sinds de vorige verkiezingen wethouder namens ROSA. Natasja is, net als Ruud, vanaf het prille begin betrokken bij ROSA. Als wethouder heeft zij laten zien dat ROSA ook als een partij in de coalitie haar stempel weet te drukken op het beleid van de gemeente. 'Het lijsttrekkerschap is bij Natasja daarom in goede handen' is de slotzin van het persbericht dat Jan Hekman, voorzitter Rosa, rondstuurde.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl