Nationaal Dovenelftal weet Rood Wit Zaanstad nipt te verslaan

Gepubliceerd: 26-08-2021 9:08

Nationaal Dovenelftal weet Rood Wit Zaanstad nipt te verslaan

ZAANDAM - Op het complex van Rood Wit Zaanstad heeft gisteravond het Nederlands Doven Elftal een oefenwedstrijd gespeeld tegen het vlaggenschip van de roodwitten. Dat werd een aantrekkelijke partij die pas in de slotseconden werd beslist in het voordeel van de gasten (4-5).

In dat Nederlands elftal speelt Zaankanter Ferry Heijnis al jaren een belangrijke rol. ‘Dit was niet mijn beste partij’ vertelt de routinier na afloop van de gewonnen partij. 'Gelukkig heb ik nog wel twee assists kunnen geven.’

Teamgenoot Mazin van de huidige Saenden speler was goed op dreef met liefst vier goals.

De wedstrijd stond geheel in het teken van de voorbereiding van het nationaal team op de kwalificatiewedstrijden in Essen tegen Duitsland medio september. Ferry en zijn teamgenoten hopen zich dan te plaatsen voor de Deaflympics volgend jaar in Brazilië.

Voor de thuisploeg was het een nuttige oefenwedstrijd waar trainer Levinho Wijdenbosch ongetwijfeld veel leerstof uit kan putten. Zijn team gaf in de slotfase ogenschijnlijk onnodig een 4-3 voorsprong uit handen. Mogelijk dat de eigen inzet van invloed is geweest op die verandering in stand.

Op de foto's van Theo van Vlaanderen Ferry Heijnis aan de bal

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl