Nationale Molendag: alles is anders of toch niet?

Gepubliceerd: 08-05-2021 8:05

Nationale Molendag: alles is anders of toch niet?

STREEK - Op de tweede zaterdag in mei is het traditioneel Nationale Molendag. Dit jaar anders omdat de molens gesloten blijven vanwege de coronamaatregelen. Dichtbij huis is er toch veel te beleven en te leren. Net als de andere molens in Nederland zijn ook die in de Zaanstreek gesloten. Maar ze draaien wel, in ieder geval de dertien molens van De Zaansche Molen.

Ga naar www.molens.nl/nationalemolendag-2021 en ontdek wat vereniging De Hollandsche Molen heeft georganiseerd voor jong en oud. Voor leuke prijzen kun je meedoen met de Molenquiz of stemmen op de mooiste molenfoto. Je kunt op filmpjes jonge molenaars volgen of kijken in bijzondere molens. Maar je kunt ook zelf op pad. Print de wandelroutes uit en loop daarmee langs de mooiste molens van Nederland.

Ze draaien allemaal
De Stichting Marketing Zaanstad heeft een leuke fietsroute gemaakt die met 50% te koop is bij de Zaanstore in Zaandam en bij de pop-up stores van molens De Huisman en Kat mits open op de Zaanse Schans. Ga alvast naar www.zaans.nl/molenroute en bereid je voor op de fietstocht met leuke filmpjes over onze molens en hun molenaars.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl