Nationale Molendagen worden Fietsdagen

Gepubliceerd: 02-05-2018 9:05

Nationale Molendagen worden Fietsdagen

ZAANSTREEK - De Stichting Marketing Zaanstreek heeft de komende Nationale Molendagen op 12 en 13 mei uitgeroepen tot Fietsdagen.

Met speciale molenactiviteiten, fietsroutes met of zonder gids en ‘afstap-tips’ maken zij het samen met de toeristische partners extra aantrekkelijk op de fiets te stappen om de Zaanse molens, erfgoedhelden van onze streek, te (her)ontdekken.

Westzaan
Vereniging De Zaansche Molen zorgt ervoor dat zaterdag 12 mei alle molens draaien. Veel molens zijn ook opengesteld. Rond enkele molens in Westzaan is er zaterdag een speciaal programma samengesteld. Zo is papiermolen De Schoolmeester in vol bedrijf. Bovendien is daar een gratis workshop boekbinden. Op loopafstand van De Schoolmeester wordt in de werkplaats van de Stichting Lettergieten 1983 gedemonstreerd hoe loden letters gegoten worden.
Op Zaanstreek.nl is onder ‘Molendagen? Fietsdagen!’ informatie over de speciale activiteiten en tours te vinden. Plus de mooiste fietsroutes.

Bootje tussen molens
In pelmolen Prinsenhof wordt zaterdag 12 mei bij voldoende wind gerst tot gort gepeld. Ook watermolentje De Zwaan is weer maalvaardig en zal zich bij voldoende wind van zijn beste kant laten zien. Zaterdag verzorgen een drietal koolvletjes de verbinding tussen deze drie molens. Kaartjes koop je tussen 10.00 en 16.00 uur bij molen De Schoolmeester, waar ook de boot vertrekt.
(Foto: Mike Bink)

Meer informatie op www.zaanschemolen.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl