NATUUR OP RTV ZAANSTREEK!

Gepubliceerd: 20-05-2021 9:05

NATUUR OP RTV ZAANSTREEK!

STREEK - De natuur in de Zaanstreek. Wat verschrikkelijk veel is er te zien en te ontdekken. Soms moet je daar even ‘een momentje voor nemen’. Rustig gaan zitten of kennis opdoen. Ik, David Sluis, ga jullie daar met alle plezier bij helpen. Ik geloof in de kracht van voorbeeld, educatie en laten zien. Laten zien dat elk dier of plant in relatie leeft met zijn omgeving, de bodem, het water en het landschap. Er is zoveel moois in kleur of vormenrijkdom dat jij ook kunt zien. We gaan het allemaal ontdekken, de mooie natuur in de Zaanstreek, met zijn allen! Ga je met mij mee op reis?


Ik heb een passie voor natuur- en milieu-educatie. Mensen leren zien en leren begrijpen wat er allemaal om ons heen leeft. En dat is veel meer dan je denkt. Bijna elke dag wordt ikzelf ook nog verrast, wat een geschenk!

Mijn achtergrond? Ik ben een geboren en getogen Zaankanter, getrouwd en heb vier kinderen. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de levende natuur, maar ook in geologie etc. Ik vind het leuk om mensen te wijzen op boeiende en bewustmakende onderwerpen om ons heen.

In het verleden heb ik veel aan natuureducatie gedaan bij o.a. IVN, Landschap Noord-Holland. Ook ben ik Wetlandwacht geweest voor de Vogelbescherming in o.a. het Oostzanerveld en Twiske. Na mijn ecologie-studie heb ik professioneel gewerkt bij een visserij -onderzoeksinstituut en lange tijd als ecoloog bij een onderzoeksbureau. Op de school van mijn kinderen ging ik o.a. langs met levende muizen ter educatie, ze hebben het er nog over.

De natuur is zo overweldigend dat ik me heel bescheiden voel. Eigenlijk weet ik er niks van, als je weet wat er allemaal is. Wat een geluk, dan is er nog veel meer te ontdekken..

Groentjes!

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl